Πολιτική

ΝΔ: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά τις παλινωδίες του Τσίπρα

“δεν αντέχεται τέτοια περήφανη πολιτική διαπραγμάτευση”

Την πρότασή τους για εθνική συνεννόηση με στόχο ένα άλλο μείγμα πολιτικής που θα είναι, όπως λένε, δημοσιονομικά βιώσιμο, αναπτυξιακά φιλικό και κοινωνικά δίκαιο, επαναλαμβάνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Στη Συγγρού, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «δεν αντέχεται τέτοια περήφανη πολιτική διαπραγμάτευση που κατατρώει διαθέσιμο εισόδημα, μειώνει την απασχόληση, επιδεινώνει την ανταγωνιστικότητα και ξαναβυθίζει τη χώρα στην ύφεση για να συντηρεί την κομματική πελατεία», υπενθυμίζοντας πως «επί 6 μήνες προειδοποιούσαν ότι κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει», ενώ παράλληλα κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εγκλωβίστηκε μεταξύ μιας καταστροφικής και μιας πολύ κακής λύσης».
«Ευτυχώς την ύστατη ώρα φαίνεται ότι αποτρέπεται η εθνική καταστροφή», σημειώνουν, τονίζοντας ωστόσο πως «για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν πολλαπλάσιο τίμημα, ύψους 8 δις ευρώ με τα σημερινά δεδομένα».

Ειδικότερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι:
• Η «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης είναι η πλήρης και απόλυτη προσαρμογή στις απαιτήσεις των θεσμών
• Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τα θετικά στοιχεία των πρωτοβουλιών της προηγούμενης κυβέρνησης σε συνομιλητές του στο εξωτερικό, αλλά δεν βρίσκει το θάρρος να τα αναγνωρίσει στο εσωτερικό
• Αντί για μέτρα ύψους 980 εκ ευρώ του email Χαρδούβελη, προτείνει μέτρα 7,9 δις ευρώ τη διετία 2015-16 και έπεται συνέχεια με μέτρα που παραπέμπονται για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο
• «Το κόστος Τσίπρα» είναι τεράστιο και υπολογίζεται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε πάνω από 2% του ΑΕΠ ή πάνω από 4 δισ. euro
• Το 93% των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για τους επόμενους 18 μήνες είναι νέοι ή αυξημένοι φόροι και νέες ή αυξημένες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που ισοδυναμούν με έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων
• Ψευδώς σε non paper της κυβέρνησης αναφέρεται ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης είχε απλώς εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση
• Η κυβέρνηση δεσμεύεται για αντικατάσταση του ΕΚΑΣ, για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και επανεξέταση της φορολόγησης αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Και καταλήγουν στη ΝΔ: «Η κυβέρνηση σκίζει, όχι μόνο το μνημόνιο αλλά και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ούτε αφορολόγητο όριο στις 12.000 euro, ούτε χορήγηση της 13ης σύνταξης, ούτε νέα σεισάχθεια. Ξεχάστηκαν πλήρως και απολύτως οι προεκλογικές υποσχέσεις και μετεκλογικές δεσμεύσεις της Αριστεράς του Τίποτα», ενώ αφού υπενθυμίζουν ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter στις 17 Ιανουαρίου, όπου έγραφε πως «εμείς θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ γιατί δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για να πράξουμε το σωστό και το λογικό», σχολιάζουν: «Σήμερα το «σωστό» και το «λογικό» έγινε η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ακόμη και με αύξηση των φορολογικών συντελεστών…».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση:
1ον. Ο κ. Τσίπρας επαίρονταν ότι τα μέτρα που θα προτείνει είναι «μέτρα Αθηνών, όχι Βρυξελλών». Ισχυρίζονταν ότι έχει την «ιδιοκτησία» του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής. Χθες, στην επιστολή του προς τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι «η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Θεσμών (Τρόικα) για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών 2015-2016 υπήρξε απόλυτη και πλήρης». Αυτή ήταν η «περήφανη διαπραγμάτευση»: Η πλήρης και απόλυτη προσαρμογή στις απαιτήσεις των Θεσμών (Τρόικα)!
2ον. Στην πρόταση που επισυνάπτεται στην ίδια επιστολή, ο κ. Τσίπρας παραδέχεται τις επιτυχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε «πρωτοφανή», τα δημόσια οικονομικά «πολύ περισσότερο βιώσιμα», τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2010 και 2012 ως τομή που «μείωσε το κατακερματισμένο και κοστοβόρο συνταξιοδοτικό σύστημα που επεφύλασσε μεγάλο βάρος για τις μελλοντικές γενιές».
Αναγνωρίζει, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας, για ακόμη μία φορά, τα θετικά στοιχεία των πρωτοβουλιών της προηγούμενης Κυβέρνησης με τους συνομιλητές του στο εξωτερικό. Δεν βρίσκει το θάρρος βέβαια να τα αναγνωρίσει και στο εσωτερικό της χώρας, τρέμοντας τη σύγκριση με τα προεκλογικά και μετεκλογικά του ψέματα.
3ον. Στην «περήφανη πολιτική διαπραγμάτευση» του κ. Τσίπρα, αντί για το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», παραλίγο να χάσουμε και τη Θεσσαλονίκη! Αντί για μέτρα ύψους 980 εκατ. € του «e-mail Χαρδούβελη», που μας έβγαζαν από το Μνημόνιο το 2015, προτείνει τη λήψη μέτρων 7,9 δισ. € για τη διετία 2015-2016 (Πίνακας 1). Και έπεται συνέχεια, αφού πολλά πρόσθετα πράγματα, ιδιαίτερα για τις συντάξεις, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τα ειδικά μισθολόγια στο Δημόσιο, όπως για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων τους, παραπέμπονται για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2015.

Πηγή: newsbomb.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας