Σχόλια

Απ’ τον Κορωνά στον… Κορωνάκη!!!

Topika-sxolia-omilia-koronaki-2015

Μια από τα ίδια κι εδώ κι εκεί…

Δε θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι για τον Αντιδήμαρχο Βέροιας Θεόφιλο Κορωνά, απλώς χρησιμοποιούμε το επώνυμό του εν είδει συνήχησης για λογοπαίγνιο, θέλοντας να δείξουμε τη ματαιότητα του αποψινού δημοσιογραφικού, αγχωτικού τρεξίματος από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στην Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του κόμματος Τάσο Κορωνάκη!

Εκτός του ότι θεωρούμε τεχνικό φάουλ τη σχεδόν χρονική σύμπτωση των δύο, η αποτύπωση των γεγονότων, πληροφοριών ή εντυπώσεων, που είναι και ο κορμός της δουλειάς μας, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού:

Στα προ ημερησίας του Δημ. Συμβουλίου – αυτά προλάβαμε – ακούσαμε για ακόμη μια φορά για λακκούβες, φώτα, και αδέσποτα, ως επί το πλείστον, ζητήματα – σήματα κατατεθέντα της πόλης μας. Η αντιπολίτευση φωτογραφίζει και η συμπολίτευση δικαιολογεί, ενώ η πλειονότητα των συμβούλων δίνει ως συνήθως παράσταση έντεχνης, ρητορικής φωνασκίας.

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ακούσαμε για ακόμη μια φορά, ό,τι ακούμε κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά δια στόματος γραμματέως. Η κυβέρνηση, με άλλα λόγια παρέλαβε για ακόμη μια φορά καμμένη γη, αλλά στις κόκκινες διαπραγματευτικές γραμμές υπεράσπισης της λαϊκής εντολής, δεν πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο, δεν πρόκειται να παρθούν άλλα υφεσιακά μέτρα. Κι αν δεν μπόρεσαν να δικαιωθούν τα υποσχόμενα της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον δικαιώνεται μια διαπραγματευτική προσπάθεια εθνικής αξιοπρέπειας που δεν συγκρίνεται με την ανύπαρκτη, αυτής της προηγούμενης Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Όσο για τη διχογνωμία μεταξύ Κυβερνητικών Στελεχών, Πλατφορμών, Συνιστωσών κλπ… πρόκειται για μια θεμιτή πολυφωνία που χαρακτηρίζει τα συστατικά ιδεολογικά θεμέλια του κόμματος!

Η διοργάνωση μιας ομιλίας σαν την αποψινή ανήκει και προσήκει πιο πολύ μάλλον σε προεκλογική περίοδο και όχι σε μετεκλογική και μάλιστα ούτε 5 μηνών. Τυχαίο το ότι ο κινηματογράφος ΣΤΑΡ δε γέμισε ούτε κατά το μισό, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δίνουν, όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, νούμερα ρεύματος ικανής στήριξης;;;