Παιδεία

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει την επιστροφή εκατοντάδων συναδέλφων από τα ΕΠΑΛ στα σχολεία

paideia-pame-ekp-epistrofi-epal

Που μέσα σε μια νύχτα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση

Για την δικαίωση των συναδέλφων αυτών, δόθηκαν πολύμορφοι και σκληροί αγώνες μέσα από τα σωματεία και συντονιστικές επιτροπές. Όλοι αυτοί οι κινηματικοί αγώνες έφεραν αποτέλεσμα, ώστε να συζητάμε σήμερα για το πως θα είναι πιο εύρυθμη η λειτουργία των ΕΠΑΛ το σχολικό έτος 2015-16.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται. Επίσης ας γίνει από όλους μας κατανοητό, ότι στη θέση των συναδέλφων αυτών θα μπορούσε να ήταν ή να είναι στο μέλλον κάποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταδεικνύει τον πραγματικό υπεύθυνο της διαθεσιμότητας, που είναι η αντιλαϊκή στρατηγική της Ε.Ε. και οι πολιτικές (μνημονιακές ή όχι) που την στηρίζουν, η υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η μετατροπή της σε φτηνή κατάρτιση και δεξιότητες, η μετακίνηση των μαθητών των ΕΠΑΛ στα ΙΕΚ και τις ΣΕΚ προς χάρη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τα προβλήματα στα σχολεία είναι τεράστια. Από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα θα χρειάζεται σκληρή αγωνιστική διεκδίκηση προκειμένου να πετυχαίνουμε κάποιες λύσεις.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον εκπαιδευτικό και το σχολείο των λαϊκών αναγκών. ΒΕΡΟΙΑ 8-6-15

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας