Νάρκη στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις η αύξηση του φόρου στο 26%

agrotika-afxisi-tou-forou-26Μέσω της πλήρους εξοµοίωσής τους µε τους λοιπούς ελεύθερους επαγγελµατίες

Γιάννης Τσατσάκης

Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία των αγροτών µέσω της πλήρους εξοµοίωσής τους µε τους λοιπούς ελεύθερους επαγγελµατίες, κατάργηση της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου, παρεµβάσεις στο ΦΠΑ που αυξάνουν το κόστος παραγωγής και ανακίνηση ευαίσθητων ζητηµάτων όπως η –νέα- επέκταση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα: Aυτό µέσα σε λίγες γραµµές είναι το αγροτικό «αποτύπωµα» της πρότασης που έχουν κοµίσει µέχρι στιγµής στην ελληνική πλευρά οι θεσµοί δια µέσου του προέδρου της Κοµισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μεταξύ άλλων, οι δανειστές ζητούν να τερµατιστεί η διακριτική, όπως τη χαρακτηρίζουν φορολογική µεταχείριση των αγροτών και να εφαρµοστούν γι’ αυτούς οι συντελεστές των ελεύθερων επαγγελµατιών. Πρόκειται για παλαιότερη πρόταση των πιστωτών (που τότε αποκαλούνταν ακόµα «τρόικα»), η οποία επανέρχεται στο τραπέζι αυτή τη φορά πιο πιεστικά, δεδοµένης της ασφυκτικής οικονοµικής κατάστασης του ελληνικού ∆ηµοσίου.

Με σηµερινούς όρους, οι θεσµοί καλούν το υπουργείο Οικονοµικών να φορολογήσει τα αγροτικά εισοδήµατα µε 26%, διπλάσιο δηλαδή συντελεστή από το 13% που ισχύει τώρα.

Πηγή

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 31854 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια