Πολιτισμός Τοπικά

Το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Βέροιας στο επίκεντρο της Αντιδημαρχίας Τουρισμού

Topika-manson-lykostratis
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Β. Λυκοστράτης με τους επισκέπτες

Βρετανός ταξιδιωτικός πράκτορας με ειδικό ενδιαφέρον για την εβραϊκή κληρονομιά επισκέφτηκε την πόλη

Συνεχίζονται οι διεθνείς επαφές της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Βέροιας στην προσπάθεια ανάδειξης του μνημειακού πλούτου και του πολυπολιτισμικού παρελθόντος της περιοχής. Αυτή τη φορά, τη Βέροια επισκέφτηκε ζευγάρι Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Λονδίνο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εβραϊκή παράδοση και κληρονομιά της πόλης.

Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, βρέθηκε στη Βέροια ο εβραϊκής καταγωγής ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου με έδρα το Λονδίνο, «Jewish Heritage Tours», κ. Marcel Manson, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Το γραφείο του κ. Manson εξειδικεύεται σε ταξιδιωτικά πακέτα που απευθύνονται σε τουρίστες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εβραϊκή πολιτιστική κληρονομιά και σκοπός της επίσκεψής του υπήρξε η ένταξη της πόλης στα εκδρομικά πακέτα που προσφέρει.

Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη επίσκεψη θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική από τον κ. Λυκοστράτη που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κ. Manson επισκέφτηκε προσωπικά τη Βέροια ώστε να γνωρίσει από κοντά το εβραϊκό παρελθόν αλλά και τον ευρύτερο μνημειακό πλούτο της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα από την επίσκεψη αυτή αφού είναι ο ίδιος που οργανώνει τις εκδρομές. Έτσι, η επίσκεψή του δεν έχει να κάνει απλώς με την προώθηση της πόλης μας μέσω κάποιου άρθρου ή των κοινωνικών δικτύων αλλά με τη διοργάνωση εκδρομών με προορισμό τη Βέροια».

Κατά την παραμονή τους στην περιοχή, ο κ. Manson με τη σύζυγο του, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη και τη Δημοτική Σύμβουλο, Χριστίνα Γαϊτάνου, επισκέφτηκαν το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Δημαρχείο Βέροιας, ξενοδοχεία της περιοχής ενώ, τέλος, περιηγήθηκαν στα παραδοσιακά στενά της πόλης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους στην Εβραϊκή συνοικία, όπου παρέμειναν για περισσότερη από μια ώρα, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή τους. Η ξενάγηση στην Εβραϊκή συνοικία πραγματοποιήθηκε από την κ. Εύη Μέσκα η οποία και τους μύησε στα μυστικά της τειχοπερίκλειστης εβραϊκής πολιτείας και στο διαχρονικό πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης.

Τέλος, το ζεύγος Manson ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Βέροια, γευματίζοντας στο κεντρικό ουζερί της πόλης «Των Αγγέλων». Εκεί είχε την ευκαιρία να απολαύσει τοπικά εδέσματα και εξαίσιο τοπικό κρασί, ευγενική χορηγία του καταστήματος, ευχαριστώντας παράλληλα τους εκπροσώπους του Δήμου Βέροιας για την άρτια οργανωμένη εκδρομή και τη θερμή φιλοξενία.

Με την επιστροφή του στην Αγγλία, ο κ. Manson ενημέρωσε την Αντιδημαρχία Τουρισμού ότι έχει προγραμματίσει ήδη τις πρώτες οργανωμένες εκδρομές στη Βέροια για την επόμενη τουριστική περίοδο, ξεκινώντας από το Μάρτιο του 2016.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας