Παιδεία

Οσμή σκανδάλου σχετικά με το υπό ίδρυση ΤΕΕ ειδικής αγωγής Βέροιας, καταγγέλλει ο Ν. Μπέκης

“Παίρνουν κάποιοι λεφτά από το 2011”;;;

Για οσμή σκανδάλου έκανε λόγο, με έντονο ύφος, αναφορικά με τους χρόνους λειτουργίας του υπό ίδρυση ΤΕΕ ειδικής αγωγής Βέροιας, ο Νίκος Μπέκης, στην αποψινη (6-5-15)συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, το ΦΕΚ έγκρισης λειτουργίας της νέας δομής βγήκε από το 2008 και προβλέπει έναρξη, άρα και χρηματοδότηση από το 2011. »Πρόκειται για ποσά κοντά στα 400.000 ευρώ και αν έχουν δοθεί αυτά τα λεφτά ποιοι τα πήραν;;;», διερωτήθηκε και συνέχισε ότι, μετά την έκδοση του ΦΕΚ, έγινε έρευνα που καταλήγει ότι η επίσημη κρατική απόφαση για την ίδρυση της δομής σημαίνει και χρηματοδότηση και διερωτήθηκε εν συνεχεια: «…Ποιος καταχώρησε λοιπόν την ψευδή λειτουργία της δομής από το 2011…;» Ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης παίρνοντας το λόγο είπε με δριμμύτητα ότι τo ποσό αυτό στην ολότητά του, όταν εγκριθεί περνάει αυτόματα στις δύο βαθμίδες ειδικής αγωγής. «…Τα λεφτά πηγαίνουν στα σχολεία. Οργίζομαι ως Δημοτικός Σύμβουλος και ντρέπομαι να ακούω περί οσμής σκανδάλων περί υποτιθέμενων ποινικών αδικημάτων. Ας κάνει καταγγελία ο κ. Μπέκης…»,είπε, ενώ ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, σχολίασε με δόση χιούμορ, «…αν υπάρχουν 400.000ευρώ ετησίως κ. Μπέκη, για τα σχολεία, μακάρι να τα πάρουμε…», ελαφρύνοντας έτσι και την φορτισμένη ατμόσφαιρα.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΣ;
Ωστόσο ο κ. Μπέκης επαίνεσε ασφαλώς την ίδρυση μιας τέτοιας δομής, σπουδαίας σημασίας για τα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου, ελλείψει παρόμοιων δομών στη Βέροια, αλλά δεν παρέλειψε να εκφράσει τόσο τις προσωπικές του επιφυλάξεις, όσο και της ΕΛΜΕ Ημαθίας, στην οποία είναι ενεργό μέλος ο ίδιος, για το χώρο μελλοντικής στέγασης του ΤΕΕ, καθώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΣ, όπου ανακοινώθηκεη στέγαση, δεν θα παρέχουν αυτόνομη και άνετη λειτουργία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αξιοποιείται σήμερα από το ΕΠΑΛ, που παρουσιάζει αυξητική προοπτική, λόγω των νέων ειδικοτήτων του. Τέλος ζήτησε να μην αποτελέσουν οι παραπάνω ενστάσεις, εμπόδια για αναστολή του χρονοδιαγράμματος λειτουργίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. »…Βρείτε άλλο χώρο στέγασης…», πρότεινε καταλήγοντας.

Ο Γ. Σοφιανίδης, απαντώντας, έκανε διάκριση βαθμίδων Α και Β, στην ειδική αγωγή των ΤΕΕ, κάτι που όπως είπε, δεν έκανε ο κ. Μπέκης. Το ότι υλοποιείται σήμερα και όχι από το 2008 δεν είναι κατ” ανάγκη κακό, τόνισε, ενώ όσον αφορά την εγκατάσταση του υπό ίδρυση ΤΕΕ στο ΕΠΑΣ, ξεκαθάρισε ότι κατόπιν έρευνας των ειδικών του ΚΕΔΥΥ δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις αίθουσες, κάτι που επιβεβαιώνει και η Β/Θμια Εκπαίδευση Ημαθίας. «Δεν είναι θέμα του Δήμου η απόφαση εγκατάστασης αλλά των αρμόδιων υπηρεσιών, όσο για το σκάνδαλο που αναφέρατε, δε με αφορά…», είπε επί λέξει.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας