Αθλητικά

Στη Βέροια οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Χάντμπολ Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου

Athlitika agones handball ellada kypros

28-30 Απριλίου -“Φιλίππειο” & ΔΑΚ. Βικέλας”

Χαιρετισμός Διευθύντριας Δ.Δ.Ε. και Πρόεδρου Ο.Ε.Σ.Α. Ημαθίας

Με χαρά φιλοξενούμε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά την τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος χάντμπωλ στην πόλη της Βέροιας.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας η διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης αφού το άθλημα της χειροσφαίρισης είναι το αγαπημένο άθλημα του τόπου μας, έχει μακρόχρονη παράδοση και οι ομάδες μας με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους μας χάρισαν μεγάλες συγκινήσεις και πολλή υπερηφάνεια.

Ο σχολικός αθλητισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο να αγωνιστούν με τις αρχές και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, αρχές που γεννήθηκαν και καλλιεργήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και διαδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Δίνει τη χαρά της διάκρισης που ανταμείβει τη σκληρή και συστηματική δουλειά αλλά και τη χαρά της συμμετοχής. Γι αυτό με ενθουσιασμό στηρίζουμε τα σχολικά πρωταθλήματα και εργαζόμαστε για την επιτυχία τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα φυσικής αγωγής της Δ.Δ.Ε. Ημαθίας, οι οποίοι με θέρμη, γνώση και εμπειρία δούλεψαν για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού για την περιοχή μας αθλητικού γεγονότος.

Ευχαριστίες απευθύνω, επίσης, στο Δήμο της Βέροιας που είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης μας σε όλες μας τις πρωτοβουλίες, στην ομοσπονδία του Χάντμπωλ, στους χορηγούς μας και σε όλους όσους μας πρόσφεραν τη βοήθειά τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες με την ευχή οι αποστολές να έχουν ευχάριστη διαμονή και να αποχωρήσουν από την πόλη της Βέροιας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αναστασία Μαυρίδου

Χαιρετισμός Δημάρχου Βέροιας
Με ιδιαίτερα χαρά υποδεχόμαστε στη Βέροια τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Η διοργάνωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και την τοπική κοινωνία και θα ήθελα με το μήνυμά μου να καλωσορίσω όλους τους αθλητές και τις αποστολές που συμμετέχουν σε αυτήν.
Οι σχολικοί αγώνες αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές να υπηρετήσουν τα αθλητικά ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και να καλλιεργήσουν αξίες όπως είναι η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, της αυτοπειθαρχίας και του σεβασμού προς τον αντίπαλο που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην περαιτέρω πορεία της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ζωής.
Είναι γνωστό ότι ο πρωταθλητισμός και οι αθλητικές διακρίσεις δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Απαιτούν αφοσίωση στον στόχο, ατέλειωτες ώρες προπόνησης, χρόνο, χρήμα και θυσίες στην προσωπική και κοινωνική ζωή των αθλητών. Ο αθλητισμός είναι όμως πάνω από όλα άσκηση και η άσκηση οξύνει το πνεύμα και ενδυναμώνει το σώμα, προάγοντας το «ευ ζειν» και την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής.
Η πόλη μας, η Βέροια, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα της χειροσφαίρισης με σπουδαίες διακρίσεις τόσο σε σχολικό όσο και διασυλλογικό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί συνηθίζουν να την αποκαλούν ως «πρωτεύουσα του χάντμπολ» στην Ελλάδα. Η αγάπη της πόλης μας για τη χειροσφαίριση αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχία της διοργάνωσης και είμαι βέβαιος πως οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μια πραγματικά φιλόξενη και αθλητική ατμόσφαιρα.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Χαιρετισμός Διευθυντή Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.
Βασική επιδίωξη των διοργανώσεων του Σχολικού Αθλητισμού, σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν κάθε φορά τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που προσφέρει ο αθλητισμός μέσα από τη χαρά της συμμετοχής, την προσπάθεια για υπέρβαση των προσωπικών ορίων και το συναγωνισμό με βάση τις Αρχές και τις Αξίες του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Μέσα από τον συναγωνισμό ή την απλή συμμετοχή οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάσκονται βιωματικά την ευγενή άμιλλα, την τήρηση των κανόνων, το σεβασμό στον αντίπαλο, την πειθαρχία, την επιμονή και την ομαδικότητα.
Η σταθερή και διαρκής άνοδος των συμμετοχών στις διοργανώσεις του ελληνικού Σχολικού Αθλητισμού – με απόγειο μέχρι σήμερα τις περίπου 250.000 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν σε όλες τις διοργανώσεις του σχολικού έτους 2013-2014, αλλά και τις 850.000 συμμετοχές στην «1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» – δείχνει ότι η εργώδης προσπάθεια όλων των συντελεστών της Φυσικής Αγωγής ανά τη χώρα, βρίσκει γόνιμο έδαφος και ενθουσιώδη ανταπόκριση στο μαθητικό πληθυσμό. Η κοινή μας προσπάθεια φυσικά συνεχίζεται, με στόχο ακόμα υψηλότερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον.
Αποστέλλουμε τα συγχαρητήρια μας στην Ο.Ε.Σ.Α. Ημαθίας και τους υπόλοιπους συντελεστές της διοργάνωσης, ευχόμαστε Υγεία και Καλό Αγώνα στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Λυκείων και καλούμε το φίλαθλο κοινό της Ημαθίας να απολαύσει το υψηλό αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο της διοργάνωσης.

Στέλιος Δασκαλάκης

Χαιρετισμός Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Ημαθίας και Πιερίας
Από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής, χαιρετίζω τη διοργάνωση της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Χειροσφαίρισης.
Οι αγώνες αυτοί αποτελούν προϊόν και επιγέννημα μιας μακράς διαδικασίας που άρχεται από την περίοδο των γυμνικών αγώνων της αρχαιότητας. Αγώνες που, ταυτόχρονα, ήταν και η έκφραση του πολιτιστικού και πολιτισμικού επιπέδου των Ελλήνων.
Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους αγώνες αυτούς που εμφορούνται από το “ευ αγωνίζεσθαι”, θεμελιακό στοιχείο το οποίο και θα διατηρήσουν και στο μέλλον.

Κωνσταντίνος Μπουζιώτας

Επιτροπές αγώνων
Οργανωτική – Τεχνική επιτροπή
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. – Πρόεδρος Ο.Ε.Σ.Α. Ημαθίας
ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Ημαθίας
ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Διοικητικός Υπάλληλος Δ.Δ.Ε. Ημαθίας (πρώην ΠΕ-11)
ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Διοικητικός Υπάλληλος Δ.Δ.Ε. Ημαθίας (πρώην ΠΕ-11)
ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Επιτροπή ορισμού διαιτησίας – ενστάσεων
ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Ημαθίας
ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Υπεύθυνοι διαμονής – φιλοξενίας
ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Διοικητικός Υπάλληλος της Δ.Δ.Ε. Ημαθίας
ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Διοικητικός Υπάλληλος της Δ.Δ.Ε. Ημαθίας
Υπεύθυνοι τελετουργικού
ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Ημαθίας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΡΩΜΥΛΟΣ Τελετάρχης

Ομάδες που συμμετέχουν
Αγόρια Κορίτσια
Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Λευκωσίας Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου
4ο ΓΕ.Λ. Κέρκυρας 2ο ΓΕ.Λ. Κέρκυρας
2ο ΓΕ.Λ. Πυλαίας 4ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης
Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ 4ο ΓΕ.Λ. Καματερού
2ο ΓΕ.Λ. Πειραματικού 4ο ΓΕ.Λ. Κορυδαλλού

Live streaming των αγώνων
Τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχει σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της Δ/νσης (dide.ima.sch.gr) για παρακολούθησή τους μέσω live streaming. (Πληροφορίες στα τηλ. 2331078912-4 – Γωνιάδης Π., Ιωαννίδης Απ., Τσιριμπάκας Αντ.). 
Πρόγραμμα αγώνων

Τρίτη 28 Απριλίου 2015
ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ
13.00 Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου – 2ο ΓΕ.Λ Κέρκυρας
14.30 Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Λευκωσίας – 4ο ΓΕ.Λ Κέρκυρας
20:30 Τεχνική σύσκεψη

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015
ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ
8:50 Προσέλευση ομάδων
9:00 Τελετή έναρξης – Παρέλαση ομάδων
9:05 Χαιρετισμοί επισήμων
9:15 Συναυλία μουσικού σχολείου
9:30 Παραδοσιακοί χοροί
9:50 Λήξη τελετής έναρξης

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ
11:00 1ος ημιτελικός αγοριών
13:00 2ος ημιτελικός αγοριών

ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑΣ
11:15 1ος ημιτελικός κοριτσιών
13:00 2ος ημιτελικός κοριτσιών

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
17:00 Προαιρετική επίσκεψη

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑΣ
10.30 Μικρός τελικός κοριτσιών
12.30 Μικρός τελικός αγοριών

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ
11.00 Τελικός κοριτσιών
13.00 Τελικός αγοριών
14.30 Τελετή λήξης – απονομές

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας