Παιδεία

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 7ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Paidia 7o diamartyria

Για τη μετακίνηση του σχολικού φύλακα, μετά από 7 χρόνια

Με βάση την απόφαση του Δημάρχου Βέροιας με αριθμό 723, που ελήφθη στις 4 Μαρτίου 2015, ο φύλακας του 7ου ολοήμερου Δημοτικού σχολείου, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια θα μετακινηθεί στο 3-4 Γενικό λύκειο, με αποτέλεσμα το σχολείο μας να μείνει αφύλακτο.

Στον χώρο του σχολείου μας λειτουργεί παράρτημα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας ανοιχτό στο ευρύ κοινό, γεγονός που σημαίνει ελεύθερη πρόσβαση οποιουδήποτε στο χώρο του σχολείου, προκειμένου να δανειστεί βιβλία. Ο έλεγχος και η παρακολούθηση αυτών των ανθρώπων γινόταν από τον φύλακα του σχολείου, αλλά από τις 16 Μαρτίου 2015 δεν γίνεται πλέον από κανέναν!!!

Στον ίδιο χώρο συστεγάζονται 3 τμήματα Νηπιαγωγείου που χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Δημοτικού σχολείου, στις οποίες είναι εύκολη η πρόσβαση οποιουδήποτε ενήλικου που επισκέπτεται το σχολείο μας. Εκτός από τον δανεισμό βιβλίων, το σχολείο μας το επισκέπτονται ενήλικες για να παραλάβουν τα παιδιά τους όταν υπάρχει σοβαρός λόγος κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί των έλεγχο αυτών των ανθρώπων, τώρα που δεν υπάρχει σχολικός φύλακας;
Ποιος να ειδοποιήσει την δάσκαλο του τμήματος ότι κάποιο παιδί υπάρχει σοβαρός λόγος να αποχωρήσει;
Ποιος ξεκλειδώνει και ξανακλειδώνει την κλειδωμένη πύλη, για να παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους;
Ποιος θα ελέγχει την κίνηση στις σκάλες, στην παιδική χαρά, όπου συχνάζουν χρήστες ναρκωτικών και έχει ενημερωθεί η αστυνομία και τηλεφωνικώς και εγγράφως;

Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Σοφιανίδης, σε συνάντησή μας στο γραφείο του στο δημαρχείο. Δυστυχώς σε κανένα από τα παραπάνω δεν έδωσε απάντηση. Την Τετάρτη 18 Μαρτίου συγκαλέσαμε έκτακτη συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και των εκπαιδευτικών τους συγκροτήματος. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι γονείς για την το γεγονός πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν έδωσε καμία λύση. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκε ο κύριος Σοφιανίδης.

Αρχικά η εμφάνισή του μας έδωσε κάποιες ελπίδες, πιστεύοντας πως ήρθε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν είχε απολύτως τίποτα να μας πει, με αποτέλεσμα να μην κατανοήσει κανείς τον λόγο της παρουσίας του.

Για το Δ/Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
Η Πρόεδρος Νόπη Λαζαρίδου

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας