Πολιτισμός

Καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έγιναν φωτογράφοι της πόλης τους

Politismos foto thessaloniki apth

Τις φωτογραφίες που συγκέντρωσαν, θα παρουσιάσουν την Δευτέρα 16 Μαρτίου στο «Cafe Nίκης 35», στην παραλία της Θεσσαλονίκης

«Η τέχνη έχει τον δικό της δρόμο και αυτός είναι απροσδιόριστος». Η παραδοχή αυτή και η περιέργεια γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας, ήταν το κίνητρο για καθηγητές και εργαζομένους τους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συναντηθούν, να εξερευνήσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο του πίσω από τον φωτογραφικό φακό, απαθανατίζοντας στιγμές και τοποθετώντας σε κάδρο ιστορίες της πόλης τους, της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη φωτογραφική ομάδα “phototopos” του ΑΠΘ, μία εθελοντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ηλικίας από 25 έως 60 ετών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας πραγματοποιήθηκαν μαθήματα φωτογραφίας στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ στη Θέρμη, καθώς και φωτογραφικές εξορμήσεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου (20.00, “Cafe Νίκης 35”, παραλία Θεσσαλονίκης) η ομάδα παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση, με φωτογραφικά έργα 17 μελών της (από τα συνολικά 30). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου 2015.

Ο Γιώργος Κατσάγγελος, ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, είναι καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. «Η τέχνη έχει να κάνει με το ταλέντο, έχει να κάνει όμως και με ενημέρωση, μόρφωση, παιδεία. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε δύο ομάδες, μία φοιτητών και μία διδασκόντων, ως ένα πρώτο σκαλοπάτι να σπρώξουμε και περισσότερο κόσμο να ενεργοποιηθεί στον χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας. Η ομάδα των διδασκόντων προχώρησε και αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας», δήλωσε.

“Δουλέψαμε με θέμα την πόλη μας, εστιάζοντας στον τόπο μας, γι’ αυτό και όλες οι φωτογραφίες είναι από τη Θεσσαλονίκη” διευκρίνισε.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Αϊβαζίδης Κωνσταντίνος, Αλωπούδη Φωτεινή, Ζωγραφίδου Ζώζη, Καραμανλής Ξάνθιππος, Κατής Νίκος, Κατσάγγελος Γιώργος, Λάππα Νατάσα, Λευκιμμιάτη Θεοδώρα, Πανέρα Άλτα, Παντερής Μανώλης, Παπακώστας Ντίνος, Ραφτοπούλου Έλενα, Ροδοπαίος Νίκος, Σαμολαδά Μαρία, Σπινθηρόπουλος Πάνος, Τσιλιγκιρίδης Γιώργος και Φιλίππου Αγγελική.

Η ομάδα σχεδιάζει, στο επόμενο διάστημα, σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ενημερωτικές παρουσιάσεις από φωτογράφους της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://www.protothema.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας