Βέροια

«Οι χαρταετοί της καρδιάς μας» – Μια πρωτοβουλία Τέχνης για το παιδί

Reportaz Protovoulia xartaetoi2

Έκθεση χειροποίητων κατασκευών στο Δημαρχείο Βέροιας – 11 – 15 Μαρτίου 2015

Μια πλούσια έκθεση – Bazaar της Δράσης των Ελληνίδων Bloggers ξεκίνησε σήμερα (13/3/15) το πρωί στις 11.00 Δημαρχείο της Βέροιας, και θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Κυριακής 15 Μαρτίου 2015, με θέμα της τους «χαρταετούς της καρδιάς». Εκτίθενται έργα από όλη την Ελλάδα και τα έσοδα θα διατεθούν για την λειτουργία των Σπιτιών της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί».
Η Faretra.info επισκέφθηκε την έκθεση αμέσως μετά την έναρξή της και κατέγραψε εικόνες και δηλώσεις των διοργανωτών.

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ
Με πολύ προσιτές τιμές για κάθε πορτοφόλι από ένα μέχρι 50ευρώ, μπορεί κανείς ν’ αγοράσει από την έκθεση χειροποίητα έργα, κάθε καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος και γκάμας από μαθητές του Δημοτικού μέχρι και επαγγελματίες καλλιτέχνες, από απλά χειροτεχνήματα μέχρι φελτ, ντεκουπαζ, ραπτική, ξυλογλυπτική, πηλό και ζωγραφική.

Reportaz Protovoulia xartaetoiΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»
Η όλη διοργάνωση είναι αφιερωμένη σε μια από τις bloggers, την εκλιπούσα Μπέττυ Λειβαδιώτη, που θεωρείται και ως εμπνεύστρια της ιδέας, η οποία ενημερώθηκε παλιότερα για την «Πρωτοβουλία για το παιδί» και απέστειλε υλικό σε bazar της δομής. Όπως μαρτυρούν οι διοργανώτριες που μας μίλησαν ενθουσιάστηκε τόσο η ίδια, όσο και άλλες γυναίκες που γνώριζαν το έργο της «Πρωτοβουλίας», κυρίως από την αντίδραση, ή καλύτερα την ανταπόκριση του Προέδρου Τέλη Σιδηρόπουλου, που ανταπάντησε σε εκείνη τους την προσφορά, με ένα υπέρθερμο ευχαριστήριο, γεγονός που στάθηκε ως αφορμή για τη φετινή διοργάνωση της έκθεσης στο Δημαρχείο της Βέροιας.
Δυστυχώς, στο μεταξύ, από τη σύλληψη του concept, μέχρι και την υλοποίησή του, η κ. Λειβαδιώτη απεβίωσε, οπότε την διοργάνωση ανέλαβαν αποκλειστικά οι ελληνίδες bloggers με συντονίστρια την Β.Τριαμπελα.

Reportaz Protovoulia xartaetoi6ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ «Φ»
ΛΕΥΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ – ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»
«…Πρόκειται για μια έκθεση 300 περίπου ελληνίδων bloggers, από όλη την Ελλάδα, (από τη Λέρο μέχρι τον Ορχομενό), οι οποίες αποφάσισαν στην χρονιά που μας πέρασε, με θεματολογία τον χαρταετό, να κάνουν χειροποίητες κατασκευές και φέτος αφιέρωσαν την έκθεση στη Βέροια και πιο συγκεκριμένα, στην «Πρωτοβουλία για το παιδί», με σκοπό όλα τα έσοδα να διατεθούν στη δομή. Κάθε χρόνο αφιερώνουν σε αντίστοιχες δομές και δράσεις το έργο τους…».

ΒΙΚΥ ΤΡΙΑΜΠΕΛΑ – ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ «ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ»
«…Έχουμε μετατρέψει το χόμπι μας σε προσφορά και σε αυτό το μήκος κύματος βρισκόμαστε σήμερα στη Βέροια.
Ο χαρταετός είναι μια λυπητερή ιστορία, αφού η σύλληψη της ιδέας ανήκει στην κ. Λειβαδιώτη, που έφυγε από τη ζωή.
Η ίδια πίστευε σε αυτό το σύμβολο και αποτύπωσε τις σκέψεις της με τα εξής: «Ο χαρταετός σηκώνεται με καμάρι, πετά αγέρωχος και προσπαθεί να πάει ψηλά. Θέλει να φτάσει εκεί που μόνο η αγάπη έχει θέση και οτιδήποτε άλλο αλλοιώνεται, σβήνει και χάνεται…».
Σκέφτηκε λοιπόν ότι αυτή την αγάπη της ήθελε να την προσφέρει στην «Πρωτοβουλία για το παιδί». Αιτία ήταν ο Τέλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος όταν του κάναμε κάποια προσφορά – αν και εμείς θεωρήσαμε ότι δεν προσφέραμε πολλά – εκείνος μας έδωσε την αίσθηση ότι προσφέραμε τα πάντα…».

Reportaz Protovoulia xartaetoi7ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ BLOGGERS
Οι Ελληνίδες Bloggers ιδρύθηκαν τον Μάϊο του 2012. Είναι μία πολυάριθμη ομάδα γυναικών (300 γραμμένες στο blog και πολλές άλλες που συνεργάζονται μέσω e-mail) που έταξε σκοπό να πραγματοποιεί δράσεις υπέρ κοινωνικών οργανώσεων, υπηρετώντας την αλληλεγγύη και την φιλαλληλία μεταξύ των ανθρώπων. Βάζοντας κάθε φορά μία θεματική ενότητα, τα μέλη της δημιουργούν έργα υψηλής αισθητικής, τα οποία εκθέτουν και πωλούν, ώστε να αποδοθεί ένα έσοδο, υπέρ του Οργανισμού που κάθε φορά επιλέγουν.

Reportaz Protovoulia xartaetoi5Μετά από τον «Καλό Σαμαρείτη» στην Πτολεμαΐδα, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας –Θράκης στη Θεσσαλονίκη, το Χαμόγελο του Παιδιού στο Αίγιο, το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα στην Πάτρα, τη «Λάμψη» στη Θεσσαλονίκη, το Χριστοδούλειο Ίδρυμα στην Αθήνα, τη «Φλόγα» στη Ναύπακτο, κ.α. ήρθε ώρα για τη Βέροια και την Πρωτοβουλία για το Παιδί.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ – ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Οι ώρες λειτουργίας είναι: το πρωί από 10:00 έως 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο Σάββατο στις 11:00 πμ.

banner-article

Ροη ειδήσεων