Σχόλια

Μπήκαν στην πόλη οι… «Θεσμοί»

Sxolia Troika mpikan stin poli

Χαρτιά κρατούσαν οι… «Θεσμοί»

…Και εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια την άλλη μέρα, μετά το χθεσινό Eurogroup, που έφερε, κατά τις εκτιμήσεις του μέσου όρου των αναλυτών και οικονομικών σχολιαστών των κεντρικών, τουλάχιστον ΜΜΕ, «φως στο τούνελ» των ανυπέρβλητων δυσκολιών στις ευρω – διαπραγματεύσεις.

Έτσι η τελευταία είδηση που αναδημοσιεύει η «ΦΑΡΕΤΡΑ» σήμερα το πρωί, είναι ότι έρχεται Κλιμάκιο των θεσμών στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.
Και ο συνειρμός της λέξης κλιμάκιο, λόγω των ικανών δειγμάτων γραφής της πενταετούς σκλαβιάς που διανύουμε, μας φέρνει στο νου κλίμακα, ή καλύτερα κλιμακωτές, ήτοι, σταδιακές αλλαγές και …εις ανώτερα!

Ή για να το πούμε πιο λαϊκά, μπορεί να μετονομάστηκε η Τρόικα σε «θεσμούς» με τους ίδιους πρωταγωνιστές (την ανίερη τριάδα ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ), μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να διαβεβαίωνε το πανελλήνιο ότι δεν θα μπουν στο… «βρακί» μας, όπως επί Σαμαρά, που «κατασκήνωσαν» στα Υπουργεία, ωστόσο σύμφωνα με την είδηση… «θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφενός για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες, αφετέρου για να διαβεβαιώσουν πως η τεκμηρίωση του δημοσιονομικού κόστους των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι επαρκής…».

Άρχισαν δηλαδή οι στενές επαφές εντός των τειχών κι ας έγινε ο Γιάννης… Γιανάκης!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας