Σχόλια

Πρόγραμμα Επισιτισμού Απόρων – Φασαρία για τη μαρκίζα;;;

2015 01 27 Topika episitismos

Επί της ουσίας, τι;;;

Εντάσεις μεταξύ Καραπαναγιωτίδη – Κορωνά

Μετά την προηγηθείσα διαμάχη των περασμένων εβδομάδων ανάμεσα σε Δήμο Βέροιας και Αντιπεριφέρεια Ημαθίας για το ποιος θα «τρέξει» δικαιωματικά, τελικά, το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας (FEAD) των απόρων του τόπου, και την αναγκαστική «κατάπαυση του πυρός» που έφερε εντέλει τη συνεργασία των δύο μερών, ο Αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης αναμόχλευσε τα πράγματα σε χθεσινή του τοποθέτηση στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας σχολιάζοντας τη σύγκλιση των συμπράξεων με τα εξής: «…Νιώθω προσωπικά μειωμένος, γιατί υποτιμήθηκε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ή αποφασίζετε κάτι ή όχι…».

Sxolia Karapan koronas feadΈντονη υπήρξε η απάντηση του Προέδρου ΚΑΠΑ Θεόφιλου Κορωνά με τα εξής: «…Η δική σας παράταξη έκανε λόγο για μαρκίζες. Στόχος μας εξαρχής ήταν να συγκλίνουν οι συμπράξεις και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Κλήθηκαν κι οι άλλοι Δήμοι να αποδώσουν στοιχεία δεν εδόθησαν και έτσι προχωρήσαμε στη σύγκλιση με την Περιφέρεια…».

Τελικά, αναρωτιούνται προφανώς και οι αναγνώστες, το ζητούμενο είναι το ποιος και το πώς, ή μήπως η πραγματική ικανότητα κάλυψης των αναγκών των απόρων σε μια βάση πιο σταθερή, κι όχι σπασμωδικών ενεργειών… «ελεημοσύνης», με την προοπτική της σταδιακής επανένταξής τους στην κοινωνία επί ίσοις όροις;

Κάτι που πρέπει να αποτελέσει άμεσα κυβερνητική πολιτική, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Αλλά αυτό προεξαγγέλθηκε και στο πρόγραμμα της ΔΕΘ και στις Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης. Ας περιμένουμε τις εξελίξεις, χωρίς προκαταβολικές αντιπολιτευτικές υστερίες!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων