Σχόλια

Και το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ανακάτεψε ο Βαρουφάκης!

Sxolia chalatsis varoufakis anakatepse dimotiko

Μια σκέψη που διατύπωσε ανεπίσημα ο Υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Τwitter, κατά την οποία έκανε λόγο για πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από το Κράτος και την οικονομική συντήρησή τους πλέον, μέσω φοροεισπρακτικών μέσων, αναστάτωσε εν πολλοίς την προ ημερησίας συζήτησης της αποψινής τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας. Το θέμα έθεσε εξαρχής στην πρωτολογία του ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ευχόμενος κάτι τέτοιο να μην υιοθετηθεί και ως επισημη θέση της κυβέρνησης προς ψήφιση.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης σχολίασε το αμφίβολο πολιτικό σκηνικό και έκανε λόγο για τέλμα και ανάγκη σωτηρίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Νίκος Μπέκης εξέφρασε τη διαφωνία του για τις δηλώσεις Βαρουφάκη, περί περικοπής πόρων και φορολογικής πολιτικής των Δήμων για την εξεύρεση πόρων και σημείωσε πως ο λαός προσδοκά και υπάρχε μια ανάταση που φαίνεται σε κάθε χώρο, αλλά υπάρχει και η σκληρή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της τρόικας και με μπροστάρη τη Γερμανία, που θέλουν να στραγγαλίσουν κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης και του λαού για μια ανάσα και προοπτική του τόπου. “…Δεν υποστηρίζω την κυβέρνηση αλλά το δικό μας αγώνα όλων, στους δικούς μας χώρους, όλα τα χρόνια και σε αυτό το μήκος κύματος, να βγάλουμε ψήφισμα καταδίκης της λιτότητας και αυτό να αφορά και τους Δήμους της χώρας.

Ακολούθως ο Ζήσης Πατσίκας πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης των ενεργειών της Κυβέρνησης και σε αυτό να συμπεριληφθεί και το περιεχόμενο του ψηφίσματος Μπέκη κατά της λιτότητας. “…Πιστεύω πως ήταν μια αστοχία η όλη υπόθεση της δήλωσης…”, σχολίασε.

O Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι ανεξαρτήτως προθέσεων Βαρουφάκη και της επισημότητας ή μη της δήλωσης του, θα πρέπει στό όποιο ψήφισμα εκδοθεί, να χαρακτηριστεί ατυχέστατη και με σαφήνεια. Ακολούθησε η πρόταση του Πέτρου Τσαπαρόπουλου για ενιαίο ψήφισμα, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση Μπέκη, ο οποίος χαρακτήρισε το ψήφισμα Πατσίκα κατασκευασμένο για αντιπολιτευτικούς λόγους. Εντέλει κανένα ψήφισμα δεν πέρασε και το ρολόι της συνεδρίασης κατέγραψε 50 χαμένα λέπτα, σε μια εποχή που ο χρόνος είναι χρήμα. Μάλλον οι προσφιλείς κ.κ. Σύμβουλοι είναι πάμπλουτοι από αυτής της απόψεως!!!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων