Οικονομία

Με τον Τόμσεν συναντήθηκε ο Βαρουφάκης

Oikonomia synantisi varoufaki Tomsen

O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ,

 

Πόουλ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ.

 

Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, μιλώντα για φιλική συνάντηση που απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών.

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Poul Thomsen στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο. Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου που επιβεβαιώνει τη συνάντηση.

Πάντως και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην La Repubblica τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις προτάσεις της σχετικώς με την ελάφρυνση του χρέους και το σχέδιο της να ανταλλάξει τα υπάρχοντα ομόλογα με ομόλογα που συνδέονται με ρήτρες ανάπτυξης.

Την αποκάλυψη της «μυστικής» συνάντησης Βαρουφάκη-Τόμσεν ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ έκανε με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία αναφέρει ότι «δύο αξιόπιστες πηγές» του είπαν ότι ο κ. Βαρουφάκης είδε την Κυριακή στο Παρίσι τον Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων