Σχόλια

Ποιοι ακολουθούν, προς στιγμή, τον ΓΑΠ στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

tolkas

Υποψηφιότητα Τόλκα, στην Ημαθία

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της http://www.megatv.com, τέσσερις βουλευτές που ήταν μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προσχωρούν στο νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου και θα είναι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτιά του

Πρόκειται για τον Φ. Σαχινίδη στη Λάρισα, τον Θάνο Μωραΐτη στην Β’ Αθήνας ή στην Αιτωλοακαρνανία, τον Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια και τον Νίκο Σηφουνάκη στη Λέσβο.

Ο ανεξάρτητος Χρήστος Αϊδώνης αποφάσισε να κατέβει είτε στην Α’ Αθηνών είτε στην περιφέρεια Αττικής. Στην Β’ Αθήνας θα είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στο Επικρατείας ο Δ. Ρέππας και ο Φίλιππος Πετσάλνικος, στην Ημαθία ο Άγγελος Τόλκας, στην Ξάνθη ο Σωκράτης Ξυνίδης ενώ ο Γ. Πεταλωτής που θα είναι εκπρόσωπος δεν θα κατέβει υποψήφιος.

Ειδικότερα για την περιοχή μας, μια υποψηφιότητα Τόλκα ήταν μάλλον αναμενόμενη, γενικότερα, καθώς όπως είχαμε σχολιάσει και στο παρελθόν ο πρώην Βουλετής ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες άρχισε να κυκλοφορεί στη Βέροια κάνοντας την παρουσία του αισθητή, δοθείσης κάθε δημόσιας ευκαιρίας (εκδηλώσεις, πtolkas2αρελάσεις κλπ). Βέβαια μη γνωρίζοντας εμείς από τότε την πρόθεση του ΓΑΠ για την ίδρυση ιδίου κόμματος (μπορεί ο κ. Τόλκας να γνώριζε, το πιθανότερο ίσως), αναρωτιόμασταν σε ποιό βαγόνι της εκλογικής αμαξοστοιχίας θα ανεβεί! Ωστόσο εκείνος διάλεξε να επιβιβαστεί στο “Τραίνο της… Αλλαγής” της μετά ΠΑΣΟΚ εποχής, και ασφαλώς με τον άνθρωπο που τον Υπουργοποίησε σχεδόν ταυτόχρονα με την άνοδο της Κυβέρνησης Παπανδρέου το 2009 στην εξουσία και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του κ. Τόλκα.

Το κατά πόσο πετυχημένη μπορεί να είναι μια υποψηφιότητα σε έναν νεοσύστατο κομματικό φορέα με “βαριά” φορτισμένο όνομα του ιδρυτή του, και όχι τόσο λόγω Α. Παπανδρέου, όσο λόγω εισαγωγής της χώρας στην περιπέτεια του ΔΝΤ και των Μνημονίων, αυτό θα κριθεί την επομένη των εκλογών. Αν και σε τοπικό επίπεδο συνήθως κόβουν και ράβουν οι υποστηρικτικοί κύκλοι και οι άνθρωποι κλειδιά.

Να υποθέσουμε ότι στήριξη Χρυσοχοϊδη αυτή τη φορά δε θα έχει αφού ο Υπουργός Υποδομών δήλωσε ήδη την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας. Από την άλλη ένας κύκλος που περιστοιχίζει διακριτικά μέχρι στιγμής τον κ. Τόλκα, σύμφωνα με όσα ακούγονται αλλά και βλέπονται, ενίοτε, είναι υπαρκτός σε Νάουσα και Βέροια.

Αρκεί να σημειωθεί ότι η Δώρα Μπαλτατζίδου αναρτά στο λογαριασμό της στο Facebook ήδη φιλοπαπανδρεϊκά άρθρα, ενώ ο κ. Τόλκας έχει κάνει δημόσιες εμφανίσεις με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Βέροιας Άρη Λαζαρίδη με τελευταία την προχθεσινή τους βόλτα στο κέντρο της πόλης και φιλικό καφεδάκι σε δημοφιλή καφετέρια, παρουσία και του υπηρεσιακού παράοντα της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργου Μπαρμπαρούση. Ο δε φακός της “ΦΑΡΕΤΡΑΣ”  είχε συλλάβει τον Αγγελο Τόλκα στην παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου στο περιθώριο της εξέδρας των επισήμων να συνοδεύεται και πάλι από τον κ. Λαζαρίδη.

Επίσης ακούγεται και το όνομα του πρώην Δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπάμπη Γκιόνογλου για στήριξη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Πάντως από μέρα σε μέρα δικαιώνονται τα σενάρια που θέλουν το Γιώργο Παπανδρέου να συσπειρώνει στο πρόσωπό του το Αντιβενιζελικό, εναπομείναν ΠΑΣΟΚ… Πανελλαδικά!


banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας