Οικονομία

Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου η προθεσμία για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

2014-12-31-Oikonomia-paratasi-tlon-kykl-2015

Παράταση μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, καθώς σε πολλές περιοχές έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών «με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και ενόψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η εμπρόθεσμη πληρωμή τους θα μπορεί να γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015».

Η ίδια προθεσμία ισχύει και σε ό,τι αφορά την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, αρμόδια στελέχη είπαν στο in.gr πως «προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος παράτασης», ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μπορούσε να επεκτείνει τη διαδικασία μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2015 εάν διαπιστωθούν προβλήματα και καθυστερήσεις.

Η παράταση μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου ισχύει και για την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη ξεπερνούν τους 100.000 οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Καθημερινά τις τελευταίες 50 ημέρες προσέρχονταν στις ΔΟΥ εκατοντάδες πολίτες για το σκοπό αυτό.

Σημειώνεται πως το περασμένο έτος 135.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. είχαν καταθέσει τις πινακίδες, ενώ το διάστημα 2010-2013 περίπου 874.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. παρέδωσαν τις πινακίδες τους.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, με τα τεκμήρια που εφάρμοσε η φορολογική διοίκηση για την τεκμαρτή φορολόγηση εισοδημάτων, αλλά και βεβαίως με το φόρο πολυτελείας για τα υψηλού κυβισμού οχήματα.

Υπογραμμίζεται ότι με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ που θα υποβληθούν μέχρι και σήμερα 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι που διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι μόνον απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά γλιτώνουν και από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το επόμενο έτος, καθώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2015 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας