Παιδεία

Προεκλογικές Προτεραιότητες

2014-12-30-Paidia-proeklogikes-protereotites

Από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού άρχισαν οι προεκλογικές χάρες του υπουργείου Παιδείας

Την ημέρα της προκήρυξης εκλογών και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος από τις 12 Νοεμβρίου που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Δια Βίου Μάθησης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, έβαλε σε εφαρμογή το παλιό και δοκιμασμένο σχέδιο που είχε προτείνει δημοσίως στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Ωφελεί για να ωφεληθεί.

Το 360pedia αναζήτησε τους λόγους της επείγουσας αυτής κανονιστικής απόφασης. Μήπως έληξε η θητεία των Συντονιστών Εκπαιδευσης στο εξωτερικό; Μήπως υπήρχε κάποιο διοικητικό κενό που δυσχεραίνει την λειτουργεία των δομών ελληνικής εκπαίδευσης των ομογενών; Καμία από αυτές τις πιθανές αιτίες δεν προέκυψε από το ρεπορτάζ.

Αντίθετα, όπως μας εξηγεί ο Συντονιστής Εκπαίδευσης για 8 χώρες της Δ. Ευρώπης, Μανόλης Αλεξάκης και έχει ήδη αναδείξει το 360pedia σε πρόσφατο ρεπορτάζ, τα πραγματικά, τεράστια και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνόφωνη εκπαίδευση στο εξωτερικό είναι άλλα:

Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στη λειτουργία των Λυκείων τα οποία κατάργησε ο νόμος Διαμαντοπούλου και λειτουργούν με παρατάσεις
Η αδυναμία των νέων μεταναστών μαθητών να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με το σύστημα των ομογενών.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς, έκρινε, αντιθέτως, πως επείγει η τοποθέτηση νέων Συντονιστών Εκπαίδευσης ενώ δεν έχουν ακόμη επανακαθοριστεί ούτε καν οι χώρες και οι πόλεις στις οποίες πρέπει να λειτουργούν ελληνικά σχολεία και τάξεις υποδοχής με βάση τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η αθρόα, όπως δείχνουν πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μετανάστευση ελληνικών οικογενειών στο εξωτερικό.

Αυτή η εκτός πραγματικότητας ιεράρχηση προτεραιοτήτων αλλά και η εσπευσμένη θεσμοθέτηση διαδικασιών και όχι διευθέτηση πραγματικά επείγοντων προβλημάτων ίσως έχει μια εξήγηση στην αντίληψη που έχει, ως φαίνεται, ο βουλευτής Κιλκίς, για το δημόσιο βίο και τη σχέση των πολιτών με τα κόμματα. Την ανέλυσε ο ίδιος σε ομιλία του στη συγκέντρωση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς, τον Μάιο του 2012, λίγο πριν τις εκλογές.

Δείτε το video:
https://www.youtube.com/watch?v=gGbZ9I4Pn9w

Πηγή: http://360pedia.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας