Πολιτική

Σαμαράς: Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο

2014 12 22 Politiki planb samara

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

και να αποφευχθούν οι εκλογές οι οποίες περικλείουν κινδύνους και δεν τις θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι περισσότεροι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους και του εθνικού συμφέροντος. Δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή σέρνουν τη χώρα σε εκλογές» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

«Όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη των εκλογών. Ό,τι δεν έκανε η Βουλή είναι ώρα να το κάνει ο ελληνικός λαός: να διώξει την αβεβαιότητα και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια ολοκληρωτικά. Καταφέραμε πολλά σε αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του και να γυρίσουμε στα ελλειμμάτα» συνέχισε.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

Στις επόμενες εβδομάδες ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για τα όσα έγιναν, για το πόσο κοντά είμαστε στην έξοδο από την κρίση και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτοί που οδηγούν την χώρα σε περιπέτεια, υπογράμμισε.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, η νίκη θα είναι δική μας. Ο λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του» κατέληξε.

* Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων από τη ναυτική τραγωδία στην Αδριατική.

Ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, «σε μια επιχείρηση που ακόμα συνεχίζεται» τόνισε.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων