Κόσμος

Κύπρος: Το ΔΝΤ δεν εκταμιεύει το δάνειο χωρίς πλειστηριασμό ακινήτων

2014-12-21-Ellada-Kypros-ektamieysi

Μετά την αναστολή των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων

Δεν εκταμιεύει τη δόση του δανείου προς την Κύπρο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς η Λευκωσία ανέστειλε τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις των ενυπόθηκων ακινήτων.

Η εκποίηση ήταν μέρος της συμφωνίας δανεισμού της Κύπρου με την τρόικα.

“Μετά τη σημερινή αναστολή της υφιστάμενης νομοθεσίας οι κρίσιμες απαιτήσεις για την ολοκλήρωση της πέμπτης αναθεώρησης του προγράμματος δεν πληρούνται πλέον” αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε σχετική ανακοίνωσή του. “Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας και σε συμφωνία με τις αρχές σχετικά με τα επόμενα βήματα το προσεχές διάστημα” σημειώνει επίσης η ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Η ζώνη του ευρώ απελευθέρωσε την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης για την Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο αφότου η Λευκωσία τροποποίησε τους νόμους για τις κατασχέσεις σχετικά με την αναγκαστική πώληση των υποθηκευμένων ακινήτων, σύμφωνα με τους όρους του δανείου.

Η Κύπρος χρειάστηκε ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές του 2013, κυρίως λόγω των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.

Πηγή: http://www.news.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας