Κόσμος

Εγκαινιάστηκε η Β’ Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”

2014-11-21-Ellada-egkainia-meth-papanikolaou

Από τον Αν. Υπουργό Υγείας Λ. Γρηγοράκο και τον Περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα

Ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Τη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» εγκαινίασαν σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Εγκαινιάσαμε σήμερα τη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου, την οποία παραδίδουμε στο ιατρικό προσωπικό και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα έργο που αφενός θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους συμπολίτες μας και αφετέρου θα διευκολύνει το σπουδαίο έργο του εξαιρετικού προσωπικού του νοσοκομείου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί και σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό έργο δουλέψαμε σκληρά και εντατικά και καταφέραμε να το υλοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα, χωρίς καθυστερήσεις και υπερβάσεις του αρχικού προϋπολογισμού» τόνισε στη διάρκεια των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προτεραιότητες και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. «Η πρόσβαση των συμπολιτών μας στο υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της υγείας αποτελεί προτεραιότητά μας. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας εμπεδώνουν τον κοινωνικό μας πολιτισμό, σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο τόπος μας το έχει περισσότερο ανάγκη. Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για μένα προσωπικά, η στάση αυτή αποτελεί ηθική και πολιτική δέσμευση», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
«Τα έργα που παραδίδουμε στους συμπολίτες μας στην Κεντρική Μακεδονία διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες υπηρεσίες υγείας. Όλα όσα πετυχαίνουμε, η ταχύτερη ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, η βελτίωση των αριθμών και των ποσοστών στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, δεν υποκαθιστούν τον άνθρωπο, υπηρετούν τον άνθρωπο.
Υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε 63 έργα κτιριακής αναβάθμισης και εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ πολλών άλλων, την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές, την κατασκευή στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Κιλκίς, τις Σέρρες, την Κατερίνη και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης παιδιών με σύνδρομο DOWN, που θα λειτουργεί και ως κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, τη δημιουργία Εκκλησιαστικού Ξενώνα, όπου θα φιλοξενούνται συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Στόχος μας είναι, μέσα από τα έργα και τις δράσεις μας, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής όλων των συμπολιτών μας» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη θερμά τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την ανάδοχο εταιρεία για την εξαιρετική δουλειά και τις εντατικές προσπάθειές τους, με αποτέλεσμα την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, ενώ ευχήθηκε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Παπανικολάου» «καλή δύναμη για να συνεχίσετε το ιδιαίτερο σημαντικό έργο σας, το οποίο γνωρίζω ότι γίνεται με πάρα πολλές δυσκολίες, με μεγάλα εμπόδια και προβλήματα, τα οποία όμως καταφέρνετε και τα ξεπερνάτε, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την υψηλή επιστημονική σας κατάρτιση».

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Διοικητής της Γ΄Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας Δημοσθένης Ανδριόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι της διοίκησης και των εργαζομένων του νοσοκομείου. Στους χαιρετισμούς τους τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος όσο και ο Διοικητής της Γ΄Υ.ΠΕ. Μακεδονίας Δημοσθένης Ανδριόπουλος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη σημαντική συμβολή του στην έγκαιρη υλοποίηση του έργου και αναφέρθηκαν ειδικά στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Υγείας.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», η οποία βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου της καρδιολογικής κλινικής. Υλοποιήθηκε με την επίβλεψη των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ του Π.Ε.Π. της Κεντρικής Μακεδονίας. με προϋπολογισμό ένταξης 1.080.000 € και με συνολική χρηματοδότηση ύψους 466.389,76 €. Το έργο ολοκληρώθηκε με τελικές επιλέξιμες δαπάνες στο ύψος των 436.751,33 €.

Οι εργασίες αφορούν κυρίως στο χώρο των θαλάμων νοσηλείας ασθενών, στην αίθουσα συσκέψεων ιατρών της Β’ εντατικής μονάδας, των αποδυτηρίων προσωπικού, των αποθηκών, της λάτρας, του χώρου ακαθάρτων, των WC προσωπικού και μέρος του διαδρόμου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας