Κόσμος

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ανακοίνωση κάλεσμα για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ‏

2014-11-14-Ellada-polytexneio-pospert

Ανακοίνωση – κάλεσμα εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου 2014

του Πολυτεχνείου αλλά και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ :

Ενώνουμε την φωνή μας με την πανεκπαιδευτική κοινότητα και την χειμαζόμενη κοινωνία –όπως το κάνουμε άλλωστε εδώ και 17 μήνες από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ-ΕΡΤΟΠΕΝ- ΕΝΑΝΤΙΑ στον αυταρχισμό –φασισμό της σημερινής χούντας που ξεπουλά την χωρά και φτωχοποιεί τον λαό προς όφελος της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας.

Στη γενικευμένη επίθεση της φαύλης δικομματικής κυβέρνησης που χρησιμοποιεί κάθε μέσον όπως δυνάμεις καταστολής –συστημικά ΜΜΕ-δικαιοσύνη, τρομοκρατία, ποινικοποίηση φόβο κ.λπ.με στόχο τον απλό λαό, την εξαθλίωση του και την υποταγή του!

Στη κυβέρνηση, των μνημονίων και της τρόικας, που εντείνει καθημερινά τον αυταρχισμό της σε βάρος Συνταγματικών, ατομικών, συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, κουρελιάζει το Σύνταγμα, το κοινωνικό κράτος, τις κατακτήσεις, ξεπουλά τον πλούτο της χώρας,

Η απάντηση είναι πάντα μία : Αντίσταση και Αγώνας !

Η υποταγμένη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επειδή φοβάται την οργή του ΛΑΟΥ,

επικαλούμενη την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και τη διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής!, απαγορεύει και πνίγει στα χημικά τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις φοιτητών, συνδικάτων, συλλογικοτήτων και του λαού, για την γιορτή της Δημοκρατίας και ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας, στα κλεισίματα, τις απολύσεις κ.α., ενάντια στη ΜΕΡΚΕΛ και τον ΜΕΡΚΕΛ-ΙΣΜΟ και στα σχέδια τους που θέλουν να μας επιβάλουν.

Είναι ώρα να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα !

Ο «Πρύτανης», ο γνωστός Φορτσάκης, στο ίδιο μήκος κύματος με την Κυβέρνηση, απαγορεύει την πρόσβαση στους φοιτητές θεωρώντας το πανεπιστήμιο φέουδο κλείνει τις σχολές εν’ όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου!!! για τη διατήρηση «του νόμου και τάξης».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ .

Παρόντες ΟΛΟΙ, ανυπότακτες συνειδήσεις εναντία στο φαύλο καθεστώς.

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα ματ, ούτε βία και τρομοκρατία, ούτε τα σπασμένα κεφάλια, ούτε η ποινικοποίηση, θα μας σταματήσουν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ! ΜΑΣ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ενάντια στη φασιστική χούντα σηματοδότησε την αντίσταση και την κατάρρευσή της, ενέπνευσε τους μετέπειτα κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες, δίνει έμπνευση στους σημερινούς αγώνες της κοινωνίας , για την ανατροπή των φασιστικών πολιτικών της καταστροφής που φέρνουν τα μνημόνια, τα οποία υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος του λαού.

Τώρα και πάντα ο αγώνας δίνει την νίκη. Τίποτα δεν μας σταματά.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες, τους μη υποταγμένους και κάθε ενεργό πολίτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας και τις διαφορές μας, σε έναν κοινό αγώνα ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ και να σπάσουμε το «μαύρο» που επιβάλουν στις ζωές μας.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την κυβέρνηση που καταδυναστεύει τα όνειρά μας, το μέλλον μας, τη ζωή μας.

Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελούν το όπλο απέναντι στη λαίλαπα, που αντιμετωπίζουμε

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ .

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 15.00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣERTOPEN ΚΑΘ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πηγή: http://www.ertopen.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας