Σχόλια

Λ. Κουμπουλίδης: “Απόντες οι αρμοδιότεροι για το Διοικητήριο”

2014-11-13-sxolia-koumpoulidis-dioikitirio

Τη χαρακτηριστική απουσία τοπικών αρχόντων και θεσμικών φορέων,  από τη χθεσινή συζήτηση για την πρόταση θέσης του Διοικητηρίου Δημόσιων Υπηρεσιών Ημαθίας, που διοργάνωσε η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας», παρατήρησε και σχολίασε σε τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του “Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας” Λάζαρος Κουμπουλίδης.

Αφού εκφράστηκε θετικά για την πρόταση υιοθέτησης της θέσης του πρώην Στρατοπέδου «Καπετάν Ακρίτα», που εισηγείται η Κίνηση, στηλίτευσε την απουσία των τριών Κυβερνητικών Βουλευτών Ημαθίας, όπως και των Δημάρχων, που όπως είπε, πλην του Κ. Γιοβανόπουλου και της επιστολής στήριξης του Δήμου Αλεξάνδρειας, όφειλαν ή να βρίσκονται εντός του Παυλείου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου έγινε η χθεσινή εκδήλωση, ή να καταθέσουν έστω και εγγράφως κάποια τοποθέτηση επί του θέματος έστω και αρνητική. Κάλεσε δε τους πάντες να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα και να το φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να πάρει και πολιτική έγκριση.

 

Η «ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ» ΤΩΝ… ΨΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Αξίζει να σημειωθεί και η… «αποκρυπτογράφηση» από τον κ. Κουμπουλίδη, των λεγομένων του παραβρισκόμενου Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη κατά την εισήγησή του περί του Διοικητηρίου.
«…Άκουσα τον Αντιπεριφερειάρχη να λέει ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι, θέλουμε και επιθυμούμε ένα νέο διοικητήριο, όπου κι αν γίνει. Αυτό το όπου κι αν γίνει, προσωπικά με φοβίζει πάρα πολύ. Το όπου κι αν γίνει είναι τόσο ασαφές που σημαίνει ότι μια τόσο άρτια πρόταση δε θα τύχει της τόσο θερμής στήριξης από την Περιφέρεια, προβληματίζομαι…», είπε ο Πρόεδρος του ΑΝ.ΔΥ και ακολούθως ήρθε η έντονη απάντηση Καλαϊτζίδη που επιχείρησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι θα υποστηρίξει την πιο συμφέρουσα για τον τόπο πρόταση, όποια κι αν είναι αυτή, ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ και πως δε σημαίνει ότι δε στηρίζει την πρόταση της Κίνησης.

Γεγονός είναι πάντως πως από πλευράς τοπικών αρχόντων υπάρχει όντως μια αδράνεια κινήσεων και ειδικά από τους βουλευτές που έχουν την αμεσότητα της πρόσβασης στην κεντρική διοίκηση.
Ο Κ. Βοργιαζίδης από την άλλη, ήδη κατέθεσε δημοσίως την προσδοκία του για την επιστροφή του Β’ ΣΣ στα… πάτρια κτίρια και δεν είπε ίσως κάτι πολύ διαφορετικό από τον Κ. Καλαϊτζίδη, όταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας δήλωσε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές για τη στέγαση του Διοικητηρίου.

Συμπέρασμα… στα ψιλά γράμματα κρύβονται προφανώς υψηλές αλήθειες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τις εφαρμογές!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας