Κόσμος

Οι φοιτητές έσπασαν τις αλυσίδες!

2014-11-13-Ellada-MAT-politexnio

Τα ΜΑΤ χτυπούσαν στο “ψαχνό”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 40 τραυματίες φοιτητές

Χημικά και κρότους λάμψης εναντίον φοιτητών που προσπάθησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να κάνουν συντονιστικό λίγο μετά τις 8

Οι φοιτητές έσπασαν την αλυσίδα του πρύτανη, που έκλεινε την πόρτα της εισόδου του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη. Δευτερόλεπτα αργότερα επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο στους φοιτητές. Πολλοί φοιτητές βρίσκονταν αποκλεισμένοι μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν από την Τοσίτσα.

Νωρίτερα, αφού η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, οι φοιτικοί σύλλογοι κατευθύνθηκαν προς τη Νομική Σχολή. Η οδός Σίνα στο ύψος της Ακαδημίας βρισκόταν αποκλεισμένη από κλούβα των ΜΑΤ και η Νομική περικυκλωμένη από ΜΑΤ. Με 2 χειροβομβίδες κρότου λάμψης υποδέχτηκε η αστυνομία τους φοιτητές οι οποίοι έστριψαν στην Ιπποκράτους, επέστρεψαν στην Πανεπιστημίου και συνέχισαν προς το Πολυτεχνείο.

Όπως μετάδωσε πριν από λίγο στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» ο Κώστας Παπαντωνίου: «Είχαμε μια ωμή αστυνομική επέμβαση. Είδαμε άντρες των ΜΑΤ να φωνάζουν, να βρίζουν και να έχουν σα μοναδικό τους στόχο και σκοπό να ρίξουν στο “ψαχνό”. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε 40 τραυματίες φοιτητές. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση που ίσως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και έγινε μόλις ένα με δύο λεπτά σε πραγματικό χρόνο, αφού οι φοιτητές κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα για να μπορέσουν να κάνουν τη συνέλευση τους. Δεν υπάρχει εικόνα αν έγιναν προσαγωγές κι αυτό είναι επίσης ένα στοιχειό των προθέσεων της αστυνομίας να χτυπήσουν τον κόσμο, να λειτουργήσουν εκδικητικά. Οι φοιτητές έχουν φύγει αυτή τη στιγμή από το Πολυτεχνείο».

Πριν από λίγο οι φοιτητικοί σύλλογοι κατευθύνονταν προς την Βικτώρια, ενώ τα ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο τους ακολουθούσαν στην Πατησίων. Άλλες διμοιρίες μετακινούνταν από την Μπουμπουλίνας και την Αλεξάνδρας προς το πίσω μέρος της ΑΣΟΕΕ.

Να θυμίσουμε ότι αύριο, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Πηγή: http://www.ertopen.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας