Γενικά

“Άρτον, κρέας & θεάματα”… από τη Συντεχνία Κρεοπωλών Βέροιας

2014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata5

Έψησαν, ήπιαν, χόρεψαν και τραγούδησαν με τον κόσμο, στην Πλ. Δημαρχείου

2014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata16Με άφθονη ποικιλία κρεατο -εδεσμάτων, κρασί και χορό γιόρτασε η Συντεχνία Κρεοπωλών Βέροιας, μαζί με εκατοντάδες Βεροιώτες, την καθιερωμένη χθεσινή γιορτή των προστατών της Ταξιαρχών, σήμερα το μεσημέρι (09 Νοεμβρίου) στην πλ. Δημαρχείου.

2014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata20Αν και η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα, ανήμερα της γιορτής, για λόγους πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε για σήμερα.
2014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata92014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata13Ωστόσο, το γεγονός ότι έβρεχε μέχρι περίπου την ώρα έναρξης (12.00) δεν παρεμπόδισε την αυθόρμητη προσέλευση εκατοντάδων ανθρώπων, απλώς, όπως συμπέραναν και οι ίδιοι οι Κρεοπώλες, αν ο καιρός ήταν ευνοϊκότερος θα ήταν πολλαπλάσια και η κοσμοσυρροή.

2014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata15Το πνεύμα της διοργάνωσης του φετινού εορτασμού, σύμφωνα και με όσα είπαν οι Κρεοπώλες στα ΜΜΕ σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, αλλά και ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Νίκος Κακαφίκας, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, έχει ένα ευρύτερο άνοιγμα προς την κοινωνία της Βέροιας, με την πρόθεση στήριξης του κόσμου αλλά και γνωστοποίησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των καταστημάτων που φέρουν τη σφραγίδα της Συντεχνίας.

2014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata18Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, ο οποίος τόνισε τον ιδιαίτερο κοινωνικό της ρόλο, επιβραβεύοντας την πρωτοβουλία της Συντεχνίας.

2014-11-09-koinonika-epikaira-arton-kai-theamata8Μάλιστα μίλησε για την ανάγκη ετήσιας καθιέρωσής της ως θεσμού.

Κρασί χορήγησαν οινοποιοί της Νάουσας και της Φυτειάς και ψωμί το Σωματείο Αρτοποιών Βέροιας. Το μουσικό κομμάτι ανέλαβε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και το χορευτικό κομμάτι της ΚΕΠΑ.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και κουμπαράς ενίσχυσης του ΚΕΜΑΕΔ, για όσους πολίτες ήθελαν να καταθέσουν την προσφορά τους για τις ανάγκες του Κέντρου.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας