Ρεπορτάζ

Επτά τα υπό κατάληψη σχολεία στην Ημαθία

2014-11-06-Reportaz-chalatsis-sxoleia-ypo-katalipsi

Στη Βέροια συνεχίζει μόνο το ΕΠΑΛ

Δηλώσεις μαθητών στη Faretra.info

 Τέταρτη συνεχόμενη μέρα των μαθητικών κινητοποιήσεων σήμερα (06-11 -2014) σε όλη την ελληνική επικράτεια, με κορυφαίο γεγονός το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, που ήταν σε εξέλιξη μέχρι πριν λίγη ώρα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, και το απόγευμα αναμένονται εκ νέου κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών των ΕΛΜΕ που διοργανώνουν συλλαλητήριο για τη δημόσια εκπαίδευση.

2014-11-06-Reportaz-chalatsis-sxoleia-ypo-katalipsi2364 ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ – 7 ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
Παράλληλα, 364 σχολεία απαριθμούνται στην πανελλήνια λίστα των καταλήψεων μέχρι και χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ενημέρωσης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλους τους Νομούς πλην της Θεσσαλονίκης – 11 σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται συνολικά υπό κατάληψη.
Στην Ημαθία ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Β/Θμιας Εκπαίδευσης που δόθηκαν σήμερα το πρωί στη «ΦΑΡΕΤΡΑ», υπό κατάληψη τελούν: Το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, το 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, το 1ο ΓΕΛ Νάουσας, το ΓΕΛ Μακροχωρίου, το Γυμνάσιο Πλατέος, το ΓΕΛ Πλατέος, ενώ στη Βέροια τελικά συνεχίζει την κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των σχολικών τμημάτων που προηγήθηκε, γύρω στις 11.00, για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή όχι για σήμερα.
Ωστόσο σύμφωνα με όσα μας είπε το γραφείο Τύπου της Β/Θμιας, η στατιστική πληρότητα των παραπάνω στοιχείων είναι μεν έγκυρη αλλά όχι και στατική, αφού οι χθεσινές εκλογές των εκπαιδευτικών, που αναγκαστικά έκλεισαν όλα τα σχολεία της περιοχής, επηρέασε και την εξέλιξη των καταλήψεων. Κάποια από τα τοπικά σχολεία επανήλθαν στα μαθήματα και ίσως κάποια ξεκινήσουν καταλήψεις εκ νέου.

2014-11-06-Reportaz-chalatsis-sxoleia-ypo-katalipsi3ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗ «Φ»
Στη «ΦΑΡΕΤΡΑ» μίλησαν σήμερα το μεσημέρι μαθητές του 15μελούς του ΕΠΑΛ Βέροιας, μετά την απόφασή τους να παραμείνει το σχολείο και σήμερα κλειστό. Ωστόσο δεν αποφασίστηκε περεταίρω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για παράταση ή όχι τις επόμενες μέρες.
Αναλυτικότερα, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη, ψήφισαν «ΝΑΙ» στην κατάληψη 415 και «ΟΧΙ» 69 μαθητές.
«… Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά του νέου Λυκείου που δε μας δίνει ουσιαστικές προοπτικές γνώσεων αλλά και αποκατάστασης. Θέλουμε λεφτά για την παιδεία και όχι κοροϊδία…», ήταν κάποια από τα λόγια τους. Υπενθυμίζουμε ότι τα κεντρικά αιτήματα των μαθητών συνοψίζονται στη διαμαρτυρία για το «Νέο Σχολείο», την τράπεζα θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και κυρίως την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, ενώ σε πολλά σχολικά συγκροτήματα στα αιτήματα συμπεριλαμβάνονται και κατά περίπτωση ζητήματα, όπως κακές υποδομές, άδικη διαχείριση απουσιών από διευθύνσεις κλπ.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας