Παιδεία

Αναβρασμός στην Παιδεία

2014-11-05-Paideia-anavrasmos

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι «δεν θα λάβει μέτρα καταστολής»,

οι εισαγγελείς έσπευσαν να τη διαψεύσουν με συλλήψεις μαθητών σε σχολεία της περιφέρειας. Δουλειά έπιασε και η Αστυνομία. Ξεκίνησε τις προσαγωγές μαθητών στην Αθήνα από την Κυριακή το βράδυ, παραμονή έναρξης των καταλήψεων.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις των εισαγγελέων της χώρας προκειμένου να σταματήσουν το κύμα των μαθητικών καταλήψεων.

Συλλήψεις μαθητών και γονιών και επέμβαση της αστυνομίας στη Λαμία είχαμε την Τρίτη. Ωμή βία από την ομάδα ΔΙΑΣ απέναντι σε ανήλικους μαθητές καταγγέλλουν τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου λυκείου Χολαργού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι καταλήψεις, μία μέρα μετά την έναρξή τους, από τις 500 έπεσαν στις 364.

Τα εκατοντάδες σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έχουν κεντρικά θέματα το νέο εξεταστικό, την τράπεζα θεμάτων κ.ά. Μαθητές Μουσικών Σχολείων διαμαρτύρονται για τις υποδομές, τα βιβλία και τους καθηγητές που δεν έχουν, μαθητές σχολείων σε νησιά αντιδρούν που ακόμα περιμένουν καθηγητές.
Το υπουργείο, παρ’ όλα αυτά, επικεντρώνεται στις καταλήψεις. Ο κ. Λοβέρδος, αν χρειαστεί, όπως είπε, θα καταθέσει στη Βουλή τροποποίηση του Π.Δ. που «δεν επιτρέπει την απώλεια ωρών διδασκαλίας», με την προσθήκη μέτρων όπως μαθήματα (εκτός από το Πάσχα) τα Σάββατα και τις ημέρες των αργιών και εκδρομών.

Συλλαλητήριο Αύριο
Μαζική αναμένεται η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 12:00 στα Προπύλαια. Οι μαθητές έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Facebook για την εκδήλωση που φέρει τον τίτλο « ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ». Σε αυτήν ενημερώνουν για τις εξελίξεις των καταλήψεων ανά την Ελλάδα καταγράφοντας όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

 

2014-11-05-Paideia-anavrasmos3H ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Με μαζικό-δυναμικό τρόπο εκατοντάδες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Βέροιας, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο το πρωί της Δευτέρας 3 Νοέμβρη μετά από κάλεσμα των 5μελών και 15μελών μαθητικών συμβουλίων. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης με ενδιάμεση στάση στην Διεύθυνση της Β’Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, όπου και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

 


banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας