Πολιτική

Έξι “καρφιά” Βενιζέλου κατά Παπανδρέου

2014-09-04-politiki-venizelos-kata-papandreou

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μετά τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά του Γιώργου Παπανδρέου

στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος. που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία προκάλεσε αίσθηση, «σταύρωσε» με έξι καρφιά τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος και με τη φράση «να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και πίσω από το παραβάν» έβαλε «μπουρλότο» στην εκδήλωση.

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να αποδομήσει σχεδόν ολόκληρο το έργο του προκατόχου κατά τη διάρκεια που ο κ. Παπανδρέου είχε αναλάβει τις τύχες της χώρας, αλλά και να απαντήσει στην παπανδρεϊκή πτέρυγα του κόμματος για τις αποδοκιμασίες στο Ζάππειο.

Τα έξι «χτυπήματα» του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι οι εξής:

-Συνθήκες τριτοκοσμικού φασισμού το 2007: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του τριτοκοσμικού φασισμού. «Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε», ειπε

Αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009: Ο κ. Βενιζέλος φόρτωσε αποκλειστικά στον πρώην πρωθυπουργό την ευθύνη για την εισβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα. «Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 -2009 και αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009», τόνισε

Τις εκλογές του 2012 τις επέβαλε η Ν.Δ. : Θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές τον Νοέμβριο του 2011. Δεν κάναμε αυτή την επιλογή. Πήγαμε στις εκλογές του 2012 που τις επέβαλλε η ΝΔ. Όσοι μας ψήφισαν μας ψήφισαν ξέροντας που πάει η χώρα. Στις ευρωεκλογές δώσαμε τη μάχη για την επιβίωση της χώρας με εγγυητή το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη.

«Δεν έφερα εγώ την κυβέρνηση Παπαδήμου: Όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι προϊόν συνωμοσίας» υπαινισσόμενος πως ο Λουκάς Παπαδήμος και η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ήταν επιλογή του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και πίσω από το παραβάν: Ο κ. Βενιζέλος με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ψήφισε ΕΛΙΑ στις ευρωεκλογές αλλά ΔΗΜΑΡ «Προχωράμε όλοι μαζί χωρίς όρους, χωρίς αποκλεισμούς, όσοι πραγματικά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν. Θέτω μόνο έναν όρο. Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα από το παραβάν», είπε με νόημα

Δεν είναι… σωματικά μαζί μας: Η ειρωνική αποστροφή του κ. Βενιζέλου για την απουσία του κ. Παπανδρέου από την εκδήλωση λόγω συμμετοχή τους σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotlan, προκάλεσε ποικίλα σχόλια. «Λυπάμαι για την απουσία του. Είμαι σίγουρος ότι είναι ψυχικά μαζί μας. Δυστυχώς η παρουσία του στο συνέδριο δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας σωματικά»

«Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας λέγοντας πως εις πείσμα όλων εκείνων που μας χτυπούν η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή μας για να τιμήσουμε τον Αντρέα Παπανδρέου και να γιοτρτασουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος», τόνισε.

Πηγή: http://www.iapopsi.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας