Το... "κύκνειο άσμα" της Χαρούλας!

2014-08-31-sxolia-paralavi-paradosi-dim-arx10Το «κύκνειο άσμα» της απερχόμενης Δημάρχου Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου ακούσαμε μεταξύ πολλών παρευρισκομένων στη σημερινή τελετή παράδοσης – παραλαβής της Δημοτικής Αρχής Βέροιας. Με στοιχεία έντονης συναισθηματικής φόρτισης για την εθελούσια, όπως είπε, αποχώρησή της από τα δημοτικά πράγματα η κ. Ουσουλτζόγλου κατά την εισήγησή της έδραξε την ευκαιρία στο πλαίσιο μιας αυτοκριτικής διάθεσης να αναφερθεί με γλαφυρότητα σε όσους της άσκησαν από καλοπροαίρετη έως και κακοπροαίρετη κριτική, προϊδεάζοντας τον διάδοχό της Κ. Βοργιαζίδη για το τι τον περιμένει:

«...Κώστα, δήμαρχε, δεν μπορείς ακόμη, να διανοηθείς πόσο απελπιστικά μοναχική είναι η καρέκλα... Πίστευα ότι ο καθένας κρίνεται.... Την κριτική, όμως, θα την υποστείς προσωπικά και μακάρι να είναι καλοπροαίρετη κι όχι η χειρότερη όπως την υπέστην εγώ...», είπε επακριβώς.

Βέβαια οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι συνήθως οι καρέκλες εξουσίας δεν είναι και τόσο μοναχικές, ειδικότερα όταν λαμβάνονται αποφάσεις με τη συμβολή και τη συνεργασία ειδικών συμβούλων του καθήμενου άρχοντα, των οποίων τις κακές – πολλάκις – επιλογές ή «αμαρτίες» χρεώνεται και ο ίδιος στο ενεργητικό του!

Τότε η κριτική, καλοπροαίρετη η μη, θα είναι αναπόφευκτη κι αυτό είναι κάτι το νομοτελειακό!

 

Συντάκτης

Κωστής Χαλάτσης
Κωστής Χαλάτσης 319 posts

Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, διαφημιστής, θεολόγος

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια