Τοπικά

Πάμε Νάουσα;

2014-08-09-topika-proorismoi-naousa4

Η πανέμορφη Νάουσα βρίσκεται 90 χιλιόμετρα δυτικά της Θεσσαλονίκης, στο όρος Βέρμιο.

Στα δυτικά της απλώνεται επιβλητικό το όρος που φιλοξενεί 2 χιονοδρομικά: Τα 3-5 Πηγάδια και το Σέλι.

Η πανδαισία της φύσης σε αυτή την περιοχή με δάση οξιάς, καστανιάς και πλούσια πηγαία νερά που σχηματίζουν μικρούς και μεγαλύτερους ποταμούς.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως οι τουριστικές υποδομές της περιοχής είναι πολύ καλές με πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες και σαλέ.

Μία επίσκεψη θα σας εκπλήξει!

 

Ο Παράδεισος του Αγίου Νικολάου
2014-08-09-topika-proorismoi-naousa5Η απόσταση μόνο τριών χιλιομέτρων απ” την πόλη, κρύβει κάτω από τα τεράστια πλατάνια του τις πηγές της Αραπίτσας, που με τα άφθονα νερά της υδροδοτεί ολόκληρη την πόλη και αρδεύει τα εύφορα κτήματα όλης της περιοχής. Σύγχρονες εγκαταστάσεις άθλησης, αναψυχής και ξεκούρασης, χώροι διημέρευσης και δρομάκια περιπάτου, ταβερνάκια και το δημοτικό ξενοδοχείο «ΒΕΡΜΙΟ» προσφέρουν στους χιλιάδες επισκέπτες τους ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχικής ευφορίας. Η εφαρμογή στην περιοχή αυτή του προγράμματος «LIFE» για την οικολογική διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και άλλες ομορφιές…

Λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις για τα μικρά εξωκλήσια, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού, δίνουν τη χαρά της ξεκούρασης, μετά από όμορφη διαδρομή με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια. (Άγιος Θεολόγος, Μεταμόρφωση, Υπαπαντή, Προφήτης Ηλίας, Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Τριάδα, Αηλιάς, Παναγιωπούλα κλπ).

2014-08-09-topika-proorismoi-naousa3Στο δρόμο προς το Γιαννακοχώρι συναντάμε το μοναστήρι του Προδρόμου, πιο γνωστό ως «έξω Πρόδρομος», που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του Καθολικού, με τους τρεις τρουλίσκους του, μοναδικό δείγμα στην περιοχή. Στην «Παναγιωπούλα» (εξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) αξιοσημείωτο είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, με έξι μεγάλες εικόνες από το 1860 και αγιογραφίες σε όλες του τις επιφάνειες.

Το ορεινό Camping της «Γραμμένης» σε υψόμετρο 1000μ. περίπου δίνει τη δυνατότητα να ζήσει κανείς μέσα στη φύση τους πιο θερμούς μήνες του καλοκαιριού και ν” ανακαλύψει τα βαθύσκιωτα μονοπάτια του δάσους.
Η πόλη που θέσπισε τον αθλητισμό

Η Νάουσα, η τόσο ενδιαφέρουσα πόλη που είναι γεμάτη εναλλαγές και ευλογία, διαθέτει αξιόλογες αθλητικές υποδομές, οι οποίες συνεχώς ενισχύονται και βελτιώνονται. Μέσα στην πόλη το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάουσας (Δ.Α.Κ.Ν.) φιλοξενεί εκατοντάδες αθλητές και πολλούς αθλητικούς συλλόγους. Διαθέτει Στάδιο, χωρητικότητας 4.000 θεατών, με γήπεδα ποδοσφαίρου, χειροσφαίρισης, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο με ταρτάν, βοηθητικές εγκαταστάσεις, και Κλειστό Γυμναστήριο, χωρητικότητας 1.000 θεατών. Το Αθλητικό Κέντρο «Χρ. Λαναράς» περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, μπάσκετ, βόλεϊ. Το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου, στο ομώνυμο άλσος, περιλαμβάνει γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ. ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα το κλειστό Κολυμβητήριο, ολυμπιακών προδιαγραφών.

Χαρακτηριστικά η Νάουσα απέκτησε φήμη προπονητικού κέντρου διεθνούς επιπέδου. Το κλίμα της σε συνδυασμό με το θαυμάσιο περιβάλλον και την πληρότητα των αθλητικών της εγκαταστάσεων οδηγούν μεγάλες ομάδες να προετοιμάζονται εδώ, με άριστα αποτελέσματα.

Τέλος, περνώντας από την γοητευτική Βέροια τιμήσαμε τα ακαταμάχητα, χειροποίητα, ντόπια γλυκά του »Penini» με την γνήσια σοκολάτα και το μπισκότο…

Αποτέλεσμα; Δίπλα στη Θεσσαλονίκη, εκεί που όλοι τρέχουν στις θάλασσες, εμείς κάναμε την διαφορά.

Τολμήσαμε να δούμε και να γευτούμε κάτι διαφορετικό μακρυά από την ηχορύπανση, τον καύσωνα και την μόλυνση της πόλης και να γνωρίσουμε έναν ακόμη Παράδεισο της Φύσης, μία φυσική πηγή κλιματισμού, ομορφιάς και γαλήνης.

Αξίζει να κάνετε αυτή την εκδρομή!

Ζήστε το τώρα σας και κλέψτε λίγο χρόνο για την ηρεμία σας.

Το αξίζετε…

Πηγή: http://www.enallaxnews.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων