Διπλασιασμός μορίων μετάθεσης αναπληρωτών

2014-07-30-paideia-moriaΦραγμός μετάθεσης μονίμων εκπαιδευτικών

Τις τελευταίες ημέρες επαναλαμβάνεται, ως φάρσα,

το θέμα διπλασιασμού μορίων μετάθεσης όσων αναπληρωτών εκπαιδευτικών υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Το άνοιξε ο υπουργός παιδείας, ο οποίος φαίνεται ότι δεν πληροφορήθηκε ότι τα μόρια μετάθεσης δυσμενών συνθηκών είναι καθορισμένα για τα σχολεία όλης της χώρας, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία βρίσκονται.

Έτσι εδώ και δεκαετίες τα σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών (νησιώτικων και ορεινών), δίνουν μέχρι και 10 μόρια το έτος στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά, όταν στις πρωτεύουσες των νομών τους τα μόρια είναι από 1 μέχρι 3. Άρα τα χορηγούμενα μόρια μετάθεσης στα δυσπρόσιτα σχολεία είναι, όχι μόνο διπλάσια, αλλά μέχρι και δεκαπλάσια για όλους τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) .

Αν ισχύσει η εξαγγελία του υπουργού, τότε θα έχουμε μια κραυγαλέα αντισυνταγματική διάταξη, αφού στο ίδιο σχολείο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν τα μισά μόρια από αυτά των αναπληρωτών. Θα έχουμε δε το τραγελαφικό αποτέλεσμα, μόλις μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές (με διπλάσια μόρια) να παίρνουν μετάθεση για τον τόπο των συμφερόντων τους και οι σημερινοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί να χάνουν για πάντα το δικαίωμα της πολυπόθητης μετάθεσης (σήμερα απαιτούνται 10 με 20 χρόνια).

Το κίνητρο που επικαλείται ο υπουργός για την άμεση κάλυψη των κενών των δυσπρόσιτων σχολείων είναι άνευ λόγου και ουσίας, γιατί ο μόνος λόγος της καθυστερημένης στελέχωσης είναι η μη έγκαιρη χορήγηση των σχετικών πιστώσεων και όχι η άρνηση των χιλιάδων αναπληρωτών να εργαστούν σε αυτά.

Ο υπουργός παιδείας, ως καθηγητής συνταγματικού δικαίου, θα πρέπει να δείξει την ανάλογη ευαισθησία και να μην υλοποιήσει την εξαγγελία, που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές που διδάσκει.-

Υ.Σ. Κάποιοι εκπρόσωποί μας, όπως ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας, να μην επιχαίρουν για το διπλασιασμό των μορίων, γιατί όπως διαπιστώνεται είδαν μόνο το τυρί και όχι τη φάκα.

Πηγή: http://www.alfavita.gr

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29648 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια