Κόσμος

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια

2014-07-17-Ellada-Antitromokratiki

Μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στη διάρκεια συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας χθες το μεσημέρι (16-07-14) σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα, αναζητούνται συνεργοί στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα των δύο ετών που διέφευγε.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής είναι και η σύντροφος του Ν.Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Οι έρευνες που άρχισαν ήδη από χθες επικεντρώθηκαν στον Κολωνό, τα Πατήσια, την Κυψέλη, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ο 42χρονος καταδικασμένος για τρομοκρατία θα έχει κάνει χρήση της πλαστής ταυτότητας με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης, προκειμένου να ενοικιάσει κάποιο ή κάποια σπίτια, όπου θα έχει κρύψει τον οπλισμό του. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο σακίδιο του Ν.Μαζιώτη βρέθηκαν αρκετά κλειδιά.

Προκειμένου να εντοπιστούν γρήγορα οι γιάφκες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας του Ν.Μαζιώτη, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού και κυρίως των ιδιοκτητών που ενδεχομένως τού έχουν ενοικιάσει διαμερίσματα ή αποθήκες.

Από την πλευρά τους, μέσω του οπτικού υλικού που υπάρχει από τις κάμερες του ΗΣΑΠ και του μετρό, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τη διαδρομή του 42χρονου έως το σταθμό του Μοναστηρακίου, όπου συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει και παρακολουθούσε τον καταδικασμένο για τρομοκρατία στην Αθήνα. Οι Αρχές γνώριζαν επίσης ότι χρησιμοποιούσε το μετρό και τον ΗΣΑΠ και για το λόγο αυτό είχαν δημιουργηθεί μικρές ομάδες μελών της Αντιτρομοκρατικής που τον αναζητούσαν στα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.

Μία από αυτές τις ομάδες – και ειδικότερα μια 25χρονη αστυνομικός- τον εντόπισε χθες στο σταθμό Ομόνοια. Η ομάδα τον ακολούθησε μέχρι που ο 42χρονος μπήκε στο κατάστημα με είδη κάμπινγκ. Τότε, η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου δόθηκαν οδηγίες, ενώ παράλληλα κλήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ακολούθησε η συμπλοκή στην διασταύρωση Ερμού και Αθηνάς, η καταδίωξη του Ν.Μαζιώτη, η δεύτερη συμπλοκή στην οδό Μητροπόλεως και η σύλληψή του.

Πηγή: http://www.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας