Κόσμος

Στη Βουλή το «ηλεκτροφόρο» νομοσχέδιο

2014-07-01-Ellada-Dei

Με τα χαρτιά της επίταξης στο χέρι, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση μέσα στο κατακαλόκαιρο τη «μικρή ΔΕΗ» – 48ωρες απεργίες προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από απόψε – Στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με την κυβέρνηση να επιλέγει για ακόμη μία φορά τη μετωπική σύγκρουση με την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν καλά καλά αρχίσουν οι απεργίες που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, και ο γραμματέας της Ν.Δ., Α. Παπαμιμίκος, έσπευσαν να προαναγγείλουν την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων.
Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει προαναγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από απόψε με την έναρξη της νυχτερινής βάρδιας. Ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους του Ομίλου σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ για αύριο (Πέμπτη) προγραμματίζει Παναττικό Συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. έξω από τα Κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη.
Στη Φλώρινα ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να επισκεφτεί σήμερα (Τετάρτη) το Αμύνταιο και συγκεκριμένα το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο και το ορυχείο της περιοχής, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς που διοργανώνουν συλλαλητήριο ενάντια στην εκποίηση της ΔΕΗ και θα απευθύνει σχετική ανοιχτή ομιλία στους κατοίκους.

Πηγή: efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας