Κρατείται για ανάκριση ο Νικολά Σαρκοζί σχετικά με υπόθεση διαφθοράς

2014-07-01-Kosmos-SarkoziΣτα γραφεία της υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας που είναι αρμόδια για καταπολέμηση της διαφθοράς κρατείται για ανάκριση ο Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται για υπόθεση διαφθοράς που αφορά αθέμιτη «άσκηση επιρροής» και παραβίαση απορρήτου, σύμφωνα με τις αναφορές, η οποία και βγήκε στο φως με τη δημοσίευση τηλεφωνημάτων του τέως προέδρου.

Το ζήτημα απειλεί ευθέως την πρόθεση του Σαρκοζί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία στις επόμενες εκλογές.

Ο τέως πρόεδρος έφτασε στις οκτώ το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αρμόδιας DCPJ στην Ναντέρ. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν ανακριθεί άλλα τρία άτομα για την ίδια υπόθεση, ο δικηγόρος του Σαρκοζί Τιερί Ερζόγκ, και οι δικαστικοί Ζιλμπέρτ Αζιμπέρ και Πατρίκ Σασού.

Η έρευνα εξετάζει εάν ο Σαρκοζί προσπάθησε, μέσω των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, να αποκτήσει πληροφορίες γύρω από εν εξελίξει δικαστική έρευνα και να επηρεάσει την έκβασή της.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε ξεκινήσει με τα δημοσιεύματα του περασμένου Μαρτίου και είχαν φέρει στο φως τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Σαρκοζί και του Αζιμπέρ.

Οι αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Σαρκοζί προσέφερε στον Αζιμπέρτ την τοποθέτησή του στο Μονακό με αντάλλαγμα πληφοροφίες και «εξυπήρετηση» στην υπόθεσή του που είχε φτάσει στο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Εκείνη η υπόθεση αφορά τις ατζέντες του Σαρκοζί, οι οποίες είχαν κατασχεθεί λόγω της υπόθεσης Μπετανκούρ, και την επιστροφή των οποίων ζητούσε ο τέως πρόεδρος.

Πηγή: in.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 27398 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια