Οικονομία

Έως τις 14 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Έως τις 14 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Την αναπόφευκτη παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Παρατείνονται, επίσης, οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 και για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και τα «πόθεν έσχες».

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος έως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, παράταση που ισχύει ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Η παράταση ήταν αναπόφευκτη καθώς δύο ημέρες πριν από τη λήξη της αρχικής προθεσμίας (30 Ιουνίου) περίπου 2,3 εκατ. φορολογούμενοι (από τα 5,8 εκατ.) δεν έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως είναι φυσικό, το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis ήταν αδύνατον να δεχθεί 2,3 εκατ. δηλώσεις σε 48 ώρες και ο κίνδυνος να «μπλόκαρε» και να μην εξυπηρετούνταν οι υπόχρεοι ήταν ορατός.

Η παράταση των δηλώσεων «συμπαρασύρει» και άλλες προθεσμίες υποβολής άλλων δηλώσεων όπως:
• Των εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 (για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα).
• Των τροποποιητικών δηλώσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να διορθώσουν χωρίς πρόστιμα τα λάθη στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά του φόρου ιδιοκτησίας.
• Των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»). Με ειδική διάταξη οι υπόχρεοι έχουν από φέτος περιθώριο να τις υποβάλουν ένα τρίμηνο μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Ε1.

Πηγή: efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας