Γράμματα & Τέχνες

Γιορτή ανταλλαγής βιβλίων από το Σύλλογο Φίλων Μουσείου Εκπαίδευσης

Γιορτή ανταλλαγής βιβλίων από το Σύλλογο Φίλων Μουσείου Εκπαίδευσης

Μια συνάντηση εκείνων που αγαπούν το βιβλίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εκπαίδευσης, με σκοπό την ανταλλαγή βιβλίων αλλά και την ανταλλαγή σκέψεων.

Στην αυλή του καφέ-μπαρ “Ερατεινό” συναντήθηκαν όχι μόνο βιβλιόφιλοι αλλά και φίλοι του Μουσείου Εκπαίδευσης, που συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο στο εκλεγμένο συμβούλιο του Συλλόγου και νιώθουν πως το βάρος του Μουσείου που κληροδότησε ο Δάσκαλος Χρίστος Τσολάκης είναι τέτοιο, που πρέπει να υποστηριχτεί η στέγαση και η ανάδειξη του υλικού του με κάθε τρόπο.

Γιορτή ανταλλαγής βιβλίων από το Σύλλογο Φίλων Μουσείου ΕκπαίδευσηςΗ Πρόεδρος του Συλλόγου, Έλσα Κορδονίδου, μίλησε για το στόχο της εκδήλωσης και ζήτησε τη στήριξη όσων αγαπούν το Μουσείο και αντιλαμβάνονται τη σημασία του.

Η κ. Στάσα Τσολάκη μίλησε αυθόρμητα και χωρίς μικρόφωνο – με τη ζεστασιά και την πειθώ της δασκάλας – για το όραμα του Χρίστου Τσολάκη και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Μουσείο ως προς τη στέγαση και ως προς τη λειτουργία του.
“Οι επισκέπττες του Μουσείου, είπε, δε θα έρθουν να δουν τον Ηνίοχο των Δελφών ή την Αφροδίτη της Μήλου, αλλά ένα υλικό δύο αιώνων που προσφέρεται για μελέτη στους επιστήμονες και για γνώση στους μαθητές. Θέλουμε ένα ζωντανό δραστικό Μουσείο, συμπλήρωσε, και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι εδώ, στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, Γιορτή ανταλλαγής βιβλίων από το Σύλλογο Φίλων Μουσείου Εκπαίδευσηςστην πόλη στην οποία δίδαξε και την οποία αγάπησε ο Χρίστος Τσολάκης. Χρειάζεται αγώνας από όλους μας, για να γίνει αντιληπτή η σημασία του και να βρεθούν το συντομότερο άμεσες λύσεις”.

Μπορεί ακόμα να μη βρέθηκαν λύσεις και το θέμα του Μουσείου να παραμένει ανοιχτό, οι φίλοι του όμως απέδειξαν πως αντιλαμβάνονται την αξία και τη σημασία του για την πόλη και θα αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων που εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζει.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας