Σχόλια

8 ή 11;; Ιδού το δίλλημα της επιτυχίας!

8 ή 11;; Ιδού το δίλλημα της επιτυχίας!

«Την κάμηλο καταπίνουν» οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 30 χρόνια τώρα, «διυλίζοντας τον κώνωπα», αφού οι πειραματισμοί και οι πιλοτικές εφαρμογές, τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας, όσο και σε επίπεδο εξετάσεων παρελαύνουν, ζαλίζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πολιτικές, που από την καθιέρωση των Πανελληνίων με τις δέσμες επί Υπουργίας Αποστόλου Κακλαμάνη, το 1983 μέχρι και Υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου 2014 με την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, παράγουν εντυπώσεις εκσυγχρονισμού των εκπαιδευτικών πραγμάτων – σύμφωνα και πάντα με τις επιταγές των καιρών και της κοινωνίας της πληροφορίας, με πολύ – εποπτικά μέσα διδασκαλίας, εφαρμογές νέων τεχνολογιών, μεθόδους αξιοκρατίας και αδιάβλητης αξιολόγησης κ.ο.κ.

Ωστόσο η πραγματικότητα δείχνει… αμόρφωτους, ως επί το πλείστον, αποφοίτους ενός συστήματος, που αφού τους έκανε μπαλάκι στην παραπαιδεία, τους εισήγαγε σε ΤΕΙ και ΑΕΙ να οικοδομήσουν τις επαγγελματικές τους υποστάσεις, μη έχοντες στοιχειώδη θεμέλια κοινωνικής μόρφωσης.

Άνθρωποι που έβγαιναν στην αγορά εργασίας, πτυχιούχοι μεν αλλά ημιμαθείς ή και εντελώς αμαθείς ως προς την κοινωνική τους ένταξη και συμπεριφορά.
Πολίτες, έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανακύκλωσης του ίδιου συστήματος, που απλώς «γυρίζει σελίδες» της Ιστορίας στο ίδιο πολυκαιρισμένο και κατακίτρινο βιβλίο της αποτυχίας και της κοροϊδίας.
Και η ιστορία φτάνει στις μέρες μας με το νέο Υπουργό Παιδείας να κάνει πρεμιέρα… «αλλαγών» με το μεγεθυντικό φακό πάνω από το ημερολόγιο του Σεπτέμβρη. Οκτώ ή 11 η έναρξη της χρονιάς. Ιδού το δίλλημα της επιτυχίας!!!

 

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ