Βέροια

Καθαριότητα και τραπεζοκαθίσματα… πάλι στο προσκήνιο!

Καθαριότητα και τραπεζοκαθίσματα… πάλι στο προσκήνιο!

Θέματα καθαριότητας ,υγιεινής και ασφάλειας τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στην προ ημερησίας συζήτηση.

Αναλυτικότερα, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωάννα Σοφρόνωφ μίλησε για «βρώμικη» πόλη στο σύνολο των δρόμων της, για παιδικές χαρές ασυντήρητες, καθώς και για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε πολλές αγροτικές περιοχές του Δήμου, οι οποίες πολλές φορές καίγονται με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των δημοτών αλλά και για το περιβάλλον, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα εξέφρασε την κατανόησή της για τις αντικειμενικές αδυναμίες του Δήμου, ελλείψει προσωπικού τη στιγμή που οι ήδη εργαζόμενοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ωστόσο υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η απαξίωση, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Επίσης αναφέρθηκε σε παράπονα πολιτών για την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων (κυρίως καφετέριες) στο κέντρο της Βέροιας, διαβεβαιώνοντας ότι κατανοεί τις ανάγκες τόσο των δημοτών για διασκέδαση, όσο και των καταστηματαρχών για έσοδα.

2014-06-17-papadopoulosΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος απαντώντας για τη ρύπανση, συγκεκριμένα, μίλησε για την εναπόθεση απορριμμάτων από πολλούς δημότες εκτός κάδων, ενώ υπενθύμισε την αδυναμία του Δήμου τόσο για την αγορά νέων, όσο και για τη συντήρηση των παλιών, ως ένα αντικειμενικό πρόβλημα.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά ο κόσμος δεν κλείνει καλά τις σακούλες και τις αφήνει έξω από τους κάδους. Και αγοράσαμε κάδους και επιδιορθώσαμε χαλασμένους και ενημερώθηκε ο κόσμος, με τη δημοσίευση του κανονισμού καθαριότητας, αλλά συνεχίζει το πρόβλημα…», είπε μεταξύ άλλων.

Για τη ρίψη συσκευασιών φυτοφαρμάκων απάντησε ότι κάθε Δημότης είναι προσωπικά υπεύθυνος, γνωρίζοντας ότι είναι παράνομη η πράξη, ωστόσο ο Δήμος δεν μπορεί να επιληφθεί προς το παρόν για την τήρηση της νομιμότητας. «Είναι ένα ζήτημα που θα μας ταλαιπωρήσει πολύ», ομολόγησε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, σημείωσε ότι από τη στιγμή που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, η βεβαίωση των παραβάσεων και η επίδοση προστίμων είναι καθαρή υπόθεση της Αστυνομίας, μιας και ο Δήμος έχει πλέον ελάχιστες αρμοδιότητες επ’ αυτού και περιορίζονται στη μερική αδειοδότηση και την εφαρμογή των κανονιστικών του αποφάσεων.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας