Γκίκας Χαρδούβελης Τίνος παιδί είναι αυτός;;;

γκικας«Δικό μας παιδί είναι και αυτός»...

θα μπορούσαν να αναφωνήσουν – κατά το ... «Ζήτω το έθνος» - οι πρώην Πρωθυπουργοί Σημίτης και Παπαδήμος, καθώς ο νέος Υπουργός Οικονομικών (Τσάρος της Οικονομίας λένε κλασικά τα ΜΜΕ) δεν είναι κρυφό (μάλλον κρυφό καμάρι, θα λέγαμε) ότι υπήρξε οικονομικός Σύμβουλος στις υπηρεσίες και των δύο!

Ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα το βιογραφικό του, είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993). Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993) κλπ.

Επίσης στα χόμπι του συγκαταλέγεται και το... CLUBBING.

Δηλαδή αν βλέπαμε το «ζουμί» σε τίτλους θα λέγαμε με τρεις απλές κουβέντες: Τράπεζες – Έδρες – Αμερική.
Είναι η σύγχρονη αντικατάσταση του τριπτύχου Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της γενιάς των σημερινών Τεχνοκρατών του τότε Πολυτεχνείου... Πατησίων και Στουρνάρα γωνία.
Μόνο που εμείς σήμερα την... πατήσαμε και ο Στουρνάρας, στη γωνία και προφανώς χωρίς καμία... αγωνία, είχε καβατζωμένη τη θέση Προβόπουλου, ως νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος!

Συντάκτης

Κωστής Χαλάτσης
Κωστής Χαλάτσης 73 posts

Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, διαφημιστής, θεολόγος

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια