Πολιτική

Γκίκας Χαρδούβελης Τίνος παιδί είναι αυτός;;;

γκικας

«Δικό μας παιδί είναι και αυτός»…
θα μπορούσαν να αναφωνήσουν – κατά το … «Ζήτω το έθνος» – οι πρώην Πρωθυπουργοί Σημίτης και Παπαδήμος, καθώς ο νέος Υπουργός Οικονομικών (Τσάρος της Οικονομίας λένε κλασικά τα ΜΜΕ) δεν είναι κρυφό (μάλλον κρυφό καμάρι, θα λέγαμε) ότι υπήρξε οικονομικός Σύμβουλος στις υπηρεσίες και των δύο!

Ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα το βιογραφικό του, είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993). Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993) κλπ.

Επίσης στα χόμπι του συγκαταλέγεται και το… CLUBBING.

Δηλαδή αν βλέπαμε το «ζουμί» σε τίτλους θα λέγαμε με τρεις απλές κουβέντες: Τράπεζες – Έδρες – Αμερική.
Είναι η σύγχρονη αντικατάσταση του τριπτύχου Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της γενιάς των σημερινών Τεχνοκρατών του τότε Πολυτεχνείου… Πατησίων και Στουρνάρα γωνία.
Μόνο που εμείς σήμερα την… πατήσαμε και ο Στουρνάρας, στη γωνία και προφανώς χωρίς καμία… αγωνία, είχε καβατζωμένη τη θέση Προβόπουλου, ως νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος!

K.X.

banner-article

Ροη ειδήσεων