Σχόλια

Ο θάνατος στην πρώτη… «γραμμή»!

Ο θάνατος στην πρώτη… «γραμμή»!

Στην πρώτη γραμμή της τοπικής ειδησεογραφίας βρίσκεται η τραγική είδηση της αυτοκτονίας 64χρονου, το βράδυ της Κυριακής, κοντά στο σταθμό των τραίνων της Μέσης Βέροιας, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα πορίσματα της έρευνας των αρχών, έπεσε μπροστά σε αμαξοστοιχία της γραμμής Έδεσσα – Θεσσαλονίκη.

Οι προσεγγίσεις αστυνομικού ρεπορτάζ ή τύπου… ιατροδικαστικής διαδικασίας περιττεύουν για το συγκεκριμένο περιστατικό φρίκης, καθώς δεν είναι ούτε το πρώτο, μεταξύ δεκάδων που έχουν καταγραφεί στην πρόσφατη τοπική και πανελλαδική επικαιρότητα και καθώς φαίνεται, ούτε και το τελευταίο. Προ δεκαημέρου άλλωστε νεαρός στη Βέροια έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο, ενώ προ μηνών και πάλι στις γραμμές του τραίνου είχαμε ακόμη μια αυτοκτονία.

 Δεν είναι η δική μας ωμότητα, η απαισιοδοξία, ή το «κίτρινο» επικοινωνιακό marketing των πονηρών καιρών που χαρακτηρίζει το παρόν σχόλιο της «ΦΑΡΕΤΡΑΣ» αλλά η υποκριτική ωμότητα των… «εθνοσωτήρων» που παρηγορούν με πατρική και αδελφική γλώσσα τους θυσιαζόμενους συμπατριώτες τους στο βωμό της δημοσιονομικής σταθερότητας που θα φέρει την… «ταχεία» της ανάπτυξης.

Οι ίδιοι βέβαια προσπερνούν σιωπηρά τα επίσημα τραγικά στατιστικά στοιχεία, σαν επιβάτες αυτής της «ταχείας» που χαζεύουν τα γύρω τοπία της διαδρομής. Μιας διαδρομής ωστόσο, που έχει ήδη αποκωδικοποιήσει τις θυσίες του λαού, μεταφραζόμενες σε χιλιάδες αυτοκτονίες, των οποίων ο μέσος ηλικιακός όρος ολοένα και κατεβαίνει.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων