Βέροια

Με επιτυχία και ασφυκτικά γεμάτη τη Στέγη το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Με εφτά χορωδίες, που συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας, το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο «Μονόγραμμα», που το διοργάνωσε, κατάφερε  να υλοποιήσει μια ιδέα, που, αν κρίνει κανείς από την επιτυχία που είχε,  μπορεί να μετατραπεί σε θεσμό.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που αποδείχτηκε πολύ μικρή να φιλοξενήσει τους  χορωδούς αλλά και το κοινό που θέλησε να παρακολουθήσει την εκδήλωση!

Οι χορωδίες που συμμετείχαν, οι χορωδίες της Βέροιας «Μονόγραμμα», «Μουσική Πολυφωνία», Χορωδία «Εμμέλεια» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, «Ηχώ Βερόης» και οι φιλοξενούμενες,  Χορωδία Π.Σ Κασσάνδρας, Μικτή Χορωδία Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Συμβολ/κού Συλλόγου Εφετείου Θεσ/νίκης, έδωσαν με τις επιλογές των τραγουδιών τους ένα πλατύ ακουστικό φάσμα, που ξεκινούσε από την κλασική και παραδοσιακή μουσική και έφτανε μέχρι τους μεγάλους έλληνες συνθέτες της εποχής μας, αγκαλιάζοντας ακόμη και τη τζαζ.

«Παράλληλες Φωνές» ο τίτλος της εκδήλωσης, που έδινε την ευκαιρία στο κοινό, μέσα από ένα πρόγραμμα που ξεπέρασε τις δυόμιση ώρες, να ακούσει όχι μόνο παράλληλες φωνές αλλά και να εντοπίσει τεχνικές και παρουσίες, καθεμιά με τη δική της υπογραφή.

Άλλωστε, όπως είπε και η Πρόεδρος του «Μονογράμματος» Αλεξάνδρα Ανανιάδου για την εκδήλωση και τους στόχους της:

«Η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσει κανείς τα συναισθήματά του ταξιδεύοντας στο χώρο και στο χρόνο.

Η σημερινή εκδήλωση ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός , ώστε να μετατρέψει τη Βέροια σε χορωδιακό κέντρο.

Προτάσσουμε σήμερα το τραγούδι και τη μουσική, προτάσσουμε τον πολιτισμό, κόντρα σ’ αυτήν τη δύσκολή εποχή που ζούμε.

Η σημερινή αρχή είναι μια ευκαιρία για συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων. Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε τα όνειρά μας για το ελληνικό χορωδιακό μέλλον.»

Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων