Οργή στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος έκανε δωρεά για τον πράκτορα της ICE που δολοφόνησε την 37χρονη στη Μινεάπολη!
Ένας Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος, ο Μπιλ Άκμαν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την απόφασή του να δωρίσει 10.000 δολάρια σε έρανο υποστήριξης του πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ (ICE) που δολοφόνησε την Ρενέ Νικόλ Γκουντ στη Μινεάπολη!
Ο Άκμαν επιβεβαίωσε πως είναι ο «μεγαλύτερος δωρητής» στον έρανο που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα GoFundMe με σκοπό να «βοηθήσει» τον Τζόναθαν Ρος, μετά το περιστατικό που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.
Ένα GoFundMe ξεκίνησε προς υποστήριξη του πράκτορα που έριξε τον θανάσιμο πυροβολισμό και μέχρι στιγμής έχει λάβει χιλιάδες δωρεές.
Ειδικότερα, έχουν συγκεντρωθεί 346.729 δολάρια και ο στόχος είναι οι 550.000. Μεγάλο μέρος του ποσού προέρχεται από τον Άκμαν, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι ο «William Ackman» που εμφανιζόταν ως ο μεγαλύτερος δωρητής. Οι εικασίες γύρω από το ποιος βρισκόταν πίσω από τη δωρεά των 10.000 δολαρίων φούντωσαν στο διαδίκτυο την Κυριακή (11/1), πριν ο ίδιος ο Άκμαν το επιβεβαιώσει. Ο 59χρονος, με καθαρή περιουσία 9,3 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, μοιράστηκε αργότερα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας ότι είχε σκοπό να προσφέρει οικονομική στήριξη και σε έρανο που είχε στηθεί για την Γκουντ.
Στην ανάρτησή του, ο CEO και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management δήλωσε: «Πιστεύω ακράδαντα στη νομική μας αρχή ότι κάποιος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Με αυτό το σκεπτικό, στήριξα τον έρανο για τον Τζόναθαν Ρος και σκόπευα να στηρίξω αντίστοιχα τον έρανο για την οικογένεια της Ρενέ Γκουντ (ο έρανός της είχε κλείσει μέχρι τη στιγμή που προσπάθησα να προσφέρω στήριξη). Όλη η κατάσταση είναι τραγική. Ένας αξιωματικός που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τη δουλειά του και μια διαδηλώτρια που πιθανότατα δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αξιωματικό, αλλά της οποίας οι πράξεις, μέσα σε μια στιγμή, οδήγησαν στον θάνατό της. Η χώρα μας είναι πιο δυνατή όταν συνεργαζόμαστε για να επιλύσουμε τα σύνθετα ζητήματα που μας διχάζουν».
Η δολοφονία της Ρενέ Γκουντ έχει δεχθεί ευρεία καταδίκη και έχει πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ωστόσο η κυβέρνηση Τραμπ την χαρακτήρισε «εγχώρια τρομοκράτισσα». Η άοπλη 37χρονη πυροβολήθηκε από τον πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη της Μινεσότα, την περασμένη Τετάρτη (7/1). Οι Αρχές κατηγόρησαν την εκλιπούσα μητέρα ότι «χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό της ως όπλο» και ότι επιχείρησε να παρασύρει αστυνομικούς την ώρα που πραγματοποιούσαν εφόδους στη γειτονιά της. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υπερασπίστηκε τις ενέργειες του Τζόναθαν Ρος, δηλώνοντας ότι οι πράκτορες της ICE «εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν την ελάχιστη αναγκαία δύναμη για την επίλυση επικίνδυνων καταστάσεων, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια».
imerodromos.gr














































