Πολιτική Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας: Η βάση μίλησε η δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αν και κράτησε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώρισε για  μια ακόμα φορά μείωση της εκλογικής του επιρροής κατα 2,9%

Λίγο καιρό πρίν είχε παρουσιασθεί το φαινόμενο κάποιες καλά οργανωμένες ομάδες να εξαπολύουν συστηματικά , μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιθέσεις με απαξιωτικά σχόλια για τα μέλη, τα στελέχη και τα συλλογικά όργανα του κόμματος όταν δεν συμφωνούσαν με κάποιες θέσεις του τότε προέδρου. Μετά τις των εκλογές οι ομάδες αυτές συνέχισαν πιο οργανωμένα και πολλές φορές με χυδαίο τρόπο την απαξίωση όλων των συλλογικών οργάνων συμπεριλαμβανομένης και της Ν.Ε Ημαθίας. Μάλιστα ξεκίνησε και μια προσπάθεια αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβερνητικής  Θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τότε πρόεδρος χωρίς να συγκαλέσει κανένα όργανο έκανε μόνος του μια εκλογική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών και προχώρησε σε αλλοπρόσαλλες αποφάσεις αποπομπής και επαναφοράς βουλευτών (Πολάκης-Λινού) ακόμα και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας (Φάμελλος Σωκράτης ).

Οι προσπάθειες παράκαμψης των συλλογικών οργάνων και αποδόμησης του φυσικού ηγέτη του κόμματος οδήγησε την Κεντρική Επιτροπή να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου.

Η πρόταση που έγινε σύμφωνα με το καταστατικό και με απολύτως δημοκρατικό τρόπο έγινε δεκτή από μια αρκετά αυξημένη πλειοψηφία της Κ.Ε.

Ο έκπτωτος πρόεδρος δεν αποδέχθηκε το δημοκρατικό αποτέλεσμα και μίλησε για πραξικοπηματίες και κουκούλες φτάνοντας να στείλει ακόμα και εξώδικο στο κόμμα με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του .

Η μόνιμη επωδός του τέως προέδρου και των οπαδών του ήταν ότι η βάση του κόμματος θα μιλήσει και θα τους στείλει όλους σπίτι τους.

Πράγματι σε ένα δημοκρατικό αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ όλοι ελέγχονται ,ο πρόεδρος από τη Κ.Ε και η Κ.Ε από τα μέλη δηλαδή από το Συνέδριο.

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου περίπου 30.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα προσήλθαν στις κάλπες.

Εκλέχθηκαν και διαπιστεύθηκαν  4,284 σύνεδροι. Η πλευρά του τέως προέδρου κατάλαβε γρήγορα ότι μπορούσε να ελέγξει μόλις το 30% από αυτούς  (στην Ημαθία το 29,7%)  έτσι αποφάσισε ότι αφού δεν μπορούσε να κερδίσει το συνέδριο, να το διαλύσει.

Την ημέρα του Συνεδρίου καλά οργανωμένες ομάδες συνέδρων και μη συνέδρων με επικοινωνία μεταξύ τους (sms) μαζεύτηκαν στο χώρο και προσπάθησαν με ουρλιαχτά, συνθήματα και χουλιγκάνικες συμπεριφορές να ακυρώσουν το Συνέδριο, παρασέρνοντας στη προσπάθεια αυτή και κάποιους συντρόφους με αγαθές προθέσεις.

Απέτυχαν παταγωδώς. Οι σύνεδροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία με υπομονή και αξιοθαύμαστη αυτοσυγκράτηση προσήλθαν στο χώρο του Συνεδρίου, συνομίλησαν, άκουσαν

αποφάσισαν, ψήφισαν. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Σύνεδροι 4284

ψήφισαν  3072 (71,7%) υπέρ της απόφασης της Κ.Ε  2784 (65%)  κατά 276(6,4%) λευκά 12(0,4%)

Αποχώρησαν ή δεν παρέστησαν 1212 (28,3%)

Η βάση μίλησε η δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ .Ευχόμαστε  στον τέως πρόεδρο και στους οπαδούς του καλή τύχη στη συνεργασία τους, όπως ο ίδιος είπε με τη θεσμική δεξιά.

Εμείς προχωράμε συλλογικά, συντεταγμένα καλούμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ όλους τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 24 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος για μια συνολική ανάκαμψη και μια νέα πορεία προς όφελος της χώρας και του λαού της.

Γραφείο τύπου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ