Βέροια

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο ρακοκάζανο του Κόκκινου

Μια γιορτινή “οικογενειακή” μάζωξη μελών και φίλων του Λ.Ε.Β, σε ένα χαρούμενο Κυριακάτικο τραπέζι ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 του Οκτώβρη. Σε ένα ειδυλλιακό φθινοπωρινό τοπίο αμπελώνων, οι οικοδέσποινες του Λ.Ε.Β., καλωσόρισαν εγκάρδια φίλους πολλούς, παλιούς και νέους, από κοντά και μακριά, στην καθιερωμένη πλέον ετήσια γιορτή της παράδοσης του καζανιού, στο φιλόξενο ρακοκαζανο του Κόκκινου στην Νάουσα. Ένας γλυκός φθινοπωρινός ήλιος έλαμπε σε χαμογελαστα πρόσωπα,  χαρούμενες φωνές και γέλια και τραπέζια γεμάτα εκλεκτά εδέσματα και μοσχοβολιστο κρασί. Κι άρχισε η γλυκολαλια της μπάντας του Τριαντάφυλλου Ασαρτζή, μουσικών άξιων και μερακλήδων. Κι ο ρυθμός και τα βήματα της παράδοσης έσμιξαν μικρούς και μεγάλους σαν νήματα σε εργόχειρο, μέχρι αργά το απόγευμα. Στην γιορτή συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό αντιπροσωπειες από  χώρες της Ευρώπης, που επισκέφτηκαν την Βέροια στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος. Όπως πάντα πιστός φίλος της παράδοσης και του Λ.Ε.Β., ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κων/νος Βοργιαζίδης, τίμησε με την παρουσία και την οικεία συμμετοχή του την γιορτή αυτή. Ήταν μια όμορφη μέρα, μια απολαυστική γιορτή της παράδοσης σε ένα    ατμοσφαιρικό τοπίο, που ισορροπούσε άριστα μεταξύ μουσικής, χορού, γεύσεων, αρωμάτων και εικόνων. Ήταν μια μέρα που χάρισε στιγμές χαράς και ψυχικής ανάτασης στους. παρευρισκόμενους. Γιατί η παράδοση είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Οι καλεσμένοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την φιλοξενία του Λ.Ε.Β., δηλώνοντας πως ανυπομονούν για την επόμενη εκδήλωση. Κι αυτό δίνει σε όλες μας την δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. 
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους: τον δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο, τον σύλλογο Προσοτσάνης Δράμας “Μ.Αλέξανδρος” ,τον Μορφωτικό Λαογραφικό σύλλογο Αιγινίου”η Δήμητρα”.
Επίσης ευχαριστούμε 
τον Εκπολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο Φυτείας Ημαθίας για την δωρεάν παραχώρηση σε τραπέζια και καρέκλες, τον εταιρία Μακεδονία security σε τέντες,το αρτοποιείο Γ Σαλαπασίδη για τη προσφορά άρτου,και την εταιρεία Υιοί Γ. Γαλίκα για την προσφορά κρεάτων, καθώς και τους φίλους του Λυκείου μας Σάπκα Αντώνη και Βουτσικίδη Σάκη για το ψήσιμο των κρεατικών μας.
 Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας από καρδιάς.
Το Δ.Σ.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας