Ελλάδα

Έστειλαν συρμό του Προαστιακού στη γραμμή του Μετρό!

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση, εξαιτίας των εγκληματικών κυβερνητικών πολιτικών και της καταστροφικής ιδιωτικοποίησης του, με πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, όπου τα ατυχήματα αποφεύγονται εξαιτίας της ικανότητας των μηχανοδηγών να αντιληφθούν τον κίνδυνο, αφού δεν έχουν τηλεδιοίκηση για να συνδράμει στο έργο τους.

Ένα πρόσφατο περιστατικό με τρένο προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», συρμός του Προαστιακού, βρέθηκε μέσα σε σήραγγα του Μετρό!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο μηχανοδηγός του συρμού έλαβε εντολή στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη.

Τότε, πήρε την απόφαση που έσωσε ουσιαστικά την κατάσταση. Ελάττωσε ταχύτητα προχωρώντας αργά ώστε να «πιάσει» το λάθος η τηλεδιοίκηση, όπερ και εγένετο.  Στην συνέχεια αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορία για περίπου 300 μέτρα ώστε να βγει από την σήραγγα, στην οποία θα σφήνωνε αν συνέχιζε για λίγο ακόμα… Το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 9 Οκτωβρίου και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν εξαιτίας των χειρισμών του μηχανοδηγού.

Η ΕΦΣΥΝ παρουσιάζει έγγραφο που περιγράφει την είσοδο του συρμού του Προαστιακού σε λάθος γραμμή και το οποίο συντάχθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ). Απευθύνεται στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

«Υπάρχει θέμα με την υπερεργασία στον ΟΣΕ»

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης, επιβεβαίωσε το περιστατικό μιλώντας στο OPEN.

«Όπως έχουμε πει κατά καιρούς, υπάρχει θέμα με την υπερεργασία στον ΟΣΕ. Η δεδομένη έλλειψη προσωπικού δημιουργεί πολλές ώρες. Οι γραμμές του Μετρό είναι με διπλή κατεύθυνση. Η περίπτωση να γίνει ατύχημα ήταν μηδενική γιατί θα έμπαινε στη γραμμή που θα έμπαινε το Μετρό που θα πήγαινε προς Αθήνα. Δεν θα έρχονταν απέναντι τα τρένα», είπε.

Ο κ. Τσικαλάκης υποστήριξε πως οι σήραγγες είναι ίδιες και χωράει ο συρμός του Προαστιακού. «Ο σιδηρόδρομος έχει παθογένειες που δεν διορθώθηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών. Εκτός από τις υποδομές που έτρεξαν λιγάκι. Είναι μεγάλος ο όγκος των θεμάτων που εκκρεμεί», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Hellenic Train επέβαλλε κάποιες κυρώσεις στον μηχανοδηγό. Από ότι έχω μάθει τον έβγαλε εκτός υπηρεσίες για κάποιες μέρες. Όσο για τον σταθμάρχη, ήταν αντίστοιχες συνέπειες».

 

banner-article

Ροη ειδήσεων