Κόσμος

Νέο σφυροκόπημα του Ισραήλ στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 18 νεκροί και 92 τραυματίες

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος, με την πολύπλευρη οικονομική, στρατιωτική και πολιτική στήριξη των συμμάχων του ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συνεχίζει να σφυροκοπά τον Λίβανο προκαλώντας φρίκη στον λιβανέζικο λαό.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις του χτύπησαν για ακόμα μια φορά το κέντρο της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο πυκνοκατοικημένες γειτονιές, τις Raas el-Nabaa και al-Nuweiri, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μεταδίδουν ειδησεογραφικά μέσα να αναφέρουν τουλάχιστον 18 νεκρούς και 92 τραυματίες. Τονίζεται, μάλιστα, ότι το κράτος-τρομοκράτης δεν είχε προειδοποιήσει καν για τη δολοφονική επίθεσή του!

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας Λιβάνου κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και 17 τραυματίες, ύστερα από αεροπορική επίθεση του κράτους-δολοφόνου που έγινε σήμερα και για ακόμα μια φορά στην Κοιλάδα Bekaa και ειδικότερα, στην κατοικημένη περιοχή του Karak. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τουλάχιστον 22 νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες μόλις το τελευταίο 24ωρο από το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο! Ταυτόχρονα, υπολογίζεται πως από τις 23 Σεπτέμβρη που ξεκίνησε η κλιμάκωση των αεροπορικών επιθέσεων του Ισραήλ στο Λίβανο εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πάνω από 1.200.000 άνθρωποι εκ των οποίων τουλάχιστον 419.000 αναζήτησαν καταφύγιο στη Συρία.

Το Ισραήλ χτύπησε και τις «ειρηνευτικές δυνάμεις» του ΟΗΕ

Πηγή: Associated Press

Εν τω μεταξύ στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων μπήκε η αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), καθώς 2 Ιταλοί κυανόκρανοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στην πόλη Ρας Νακούρα, οπού βρίσκεται η έδρα της αποστολής. Εκεί οι δυνάμεις του κράτους-τρομοκράτη πυροβόλησαν στοχευμένα, καθώς καταγράφηκε ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος να πετά απειλητικά πάνω από θέσεις κυανόκρανων στην είσοδο του στρατώνα, να πυροβολεί προς αυτές. Οι δυνάμεις του κράτους-δολοφόνου χτύπησαν και κάμερες επιτήρησης σε μια προσπάθεια να «εξαφανίσουν» στοιχεία της παράνομης δράσης τους.

Σε ανακοίνωσή της η αποστολή του ΟΗΕ ανέφερε πως «οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση σε κυανόκρανους συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Τις σκόπιμες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στην αποστολή κυανοκράνων επιβεβαίωσε και ο Λιβανέζικος στρατός και καταδίκασαν στη συνέχεια μεταξύ άλλων η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντανόν, απαίτησε να… μετακινηθούν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ «πέντε χιλιόμετρα βορειότερα» για να διευκολύνουν τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στο Νότιο Λίβανο! «Η σύστασή μας είναι η UNIFIL να μεταφερθεί 5 χιλιόμετρα βορειότερα για να αποφύγει τον κίνδυνο καθώς η μάχη εντείνεται και για όσο η κατάσταση κατά μήκος της Μπλε Γραμμής παραμένει ευμετάβλητη λόγω της επιθετικότητας της Χεζμπολάχ», ανέφερε.

Από 902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας