Εργασιακά Νάουσα

Εργασιακό Σωματείο “Βαρβαρέσος”: Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας / συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση

Την Πέμπτη 3/09/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματείου μας στο Υπουργείο Εργασίας, με τον γενικό γραμματέα εργασιακών σχέσεων κ. Μηλαπίδη.

Στη συνάντηση ζητήσαμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την πραγματοποίηση των υποσχέσεων που μας δόθηκαν απο το υπουργείο που παράλληλα είναι και υπόσχεση του ίδιου του Πρωθυπουργού απο τον περασμένο Μάιο.

Τα αιτήματά είναι:

  1. Να δοθούν απο τη ΔΥΠΑ σε όλους επίδομα 1000€ και σταδιακά άλλα 3000€.

  2. Όσοι απολυμένοι είναι πάνω απο 54 χρονών να προσληφθούν σε δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και όσοι είναι κάτω απο 54 για 3 χρόνια εργασία και κατάρτιση.

  3. Να συμβάλει άμεσα η ΔΥΠΑ ώστε να λυθεί το θέμα με τους 12 απολυμένους που με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας δεν πήραν καταγγελία σύμβασης και στερούνται το δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας.

  4. Να προβλεφθεί ρύθμιση ώστε να δικαιούνται το επίδομα ανεργίας όσοι μετά την απόλυσή τους εργάστηκαν εποχικά για μικρό χρονικό διάστημα.

Τα οποία είναι γνωστά εδώ και τόσο καιρό.

Στην κινητοποίηση και τη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ που βοήθησε ουσιαστικά με την εμπειρία του και ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσουγιάννης ο οποίος μέχρι τώρα στάθηκε αρωγός στον αγώνα μας και στήριξε τα δίκαια αιτήματά μας στο υπουργείο.

Ο Γενικός γραμματέας κ.Νίκος Μηλαπίδης περιορίστηκε στην υπόσχεση να μεταφέρει τα αιτήματα στην αρμόδια Υπουργό και να μας απαντήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Με την ενότητα και τη μαχητική μας στάση έχουμε καταφέρει πράγματα μέχρι τώρα όπως να δοθούν τα 1000€, ξύλα απο το δημοτικό δάσος, να μην κοπεί ρεύμα-νερό στους απλήρωτους-απολυμένους εργαζόμενους.

Μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα και αυτό φάνηκε απο την παραδοχή του γεν. γραμματέα ότι τα 1000€ που πήραν συνάδελφοί μας, αποτέλεσαν αίτημα για τους

συναδέλφους μας στη ΛΑΡΚΟ

Με αυτόν τον ίδιο μαχητικό τρόπο θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα μας συλλογικά με νέα γεν. Συνέλευση, έχοντας στο πλευρό μας το εργατικό μας κέντρο και όπλο μας την αλληλεγγύη των εργαζομένων, του λαού της Νάουσας και όλης της χώρας.

Νάουσα 5/10/2024

«ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ

ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»

Φωτογραφία αρχείου
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας