Κοινωνία

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Οικογένεια με βαριά ανάπηρο παιδί στην Νεάπολη Χαλκίδας πετιέται στον δρόμο!

Κυβέρνηση και κοράκια των τραπεζών και των funds επικήρυξαν τις οικογένειες των ΑΜΕΑ!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί των οικογενειών ΑΜΕΑ!

Νέα περίπτωση οικογένειας με βαριά ανάπηρο παιδί στην μαύρη λίστα του τρόμου των φτωχών οικογενειών – των ανάπηρων, που πετιέται στον δρόμο γιατί τα κοράκια των funds πλειστηριάσανε το σπίτι τους. Η περίπτωση αφορά οικογένεια με βαριά ανάπηρο παιδί 90% στην συνοικία της Νεάπολης Χαλκίδας που ενημερώθηκε ότι η Cepal πλειστηρίασε το σπίτι τους. Δουλεύεις μία ζωή, σου τα παίρνουν από χίλιες δυο μεριές, πληρώνεις και εισφορά για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που τον έχουν καταργήσει, αναγκάζεσαι να πάρεις ένα δάνειο για να βάλεις ένα κεραμίδι στο κεφάλι σου και να εξασφαλίσεις το ανάπηρο παιδί σου και έρχονται μετά σου μειώνουν μισθούς και συντάξεις, σε βάζουν να ξαναπληρώσεις για τις θεραπείες του παιδιού σου, έρχεται και το τσουνάμι της ακρίβειας και σε αποτελειώνει. Δεν μπορείς να πληρώσεις δόση του δανείου, στις τράπεζες και στα funds που με δικά σου λεφτά τα ανακεφαλαιοποίησαν δύο και τρεις φορές και έρχονται μια μέρα και σου παίρνουν το σπίτι, να βγεις στον δρόμο με ένα ανάπηρο παιδί. Αρκετά! Κοράκια μακριά από τους ανθρώπους μας! Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα!

  • Να μείνει η οικογένεια στο σπίτι της οριστικά και αμετάκλητα και να γίνει ένας λογικός διακανονισμός να αποπληρώσει η οικογένεια το δάνειό της χωρίς πανωτόκια και καπέλα.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις των οικογενειών των ΑΜΕΑ και κάθε φτωχής λαϊκής οικογένειας.
  • Να ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους οι οικογένειες των ΑΜΕΑ που πετάχτηκαν στον δρόμο ή να τους παραχωρηθούν με ευθύνη του κράτους άλλα ασφαλή και αξιοπρεπή.

Όλοι στον αγώνα! Δεν θα εθιστούμε στην βαρβαρότητα, κανένας ανάπηρος στον δρόμο, κανένας βιοπαλαιστής, παιδί ή ηλικιωμένος. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Γι’ αυτό διαδηλώνουμε μαζί με άλλους φορείς την Τρίτη 8/10/24, στις 18:30 έξω από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος) και το Σάββατο 12/10/24 στις 11:00 π.μ. μαζί με τους Συλλόγους γονέων και Κηδεμόνων των ειδικών σχολείων και άλλους φορείς στο Δημαρχείο Χαλκίδας (παραλία Χαλκίδας), ενάντια στην έξωση της οικογένειας στην Νεάπολη αλλά και για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα ειδικά σχολεία στην πόλη.

Ασπίδα μας η αλληλεγγύη, στον αγώνα η νίκη!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ,

04/10/2024

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας