Κόσμος

Το κράτος – μακελάρης βομβαρδίζει τρεις χώρες! / Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν και επισήμως ότι εξαπέλυσαν μια «στοχευμένη και περιορισμένη» χερσαία εισβολή στο νότιο Λίβανο, εναντίον στόχων και υποδομών της Χεζμπολάχ σε ορισμένα χωριά κατά μήκος των συνόρων.

Ενώ βομβαρδίζει ανελέητα περιοχές του Λιβάνου και πραγματοποιεί… «μικρής κλίμακας» -όπως ο ίδιος ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε- χερσαία εισβολή, ταυτόχρονα τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν μετά από φερόμενη ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Mayadeen αναφέρει ότι η δημοσιογράφος Safaa Ahmad ήταν μεταξύ των νεκρών στην επίθεση, η οποία έπληξε τη συνοικία Mezzeh στη συριακή πρωτεύουσα.

Ο ισραηλινός στρατός χτυπάει τον Λίβανο από αέρα και στεριά, καθώς ξεκίνησε την επόμενη φάση των δολοφονικών επιχειρήσεων, την χερσαία εισβολή, κλιμακώνοντας τα εγκλήματα εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής.

Από το βράδυ της Δευτέρας παρατηρούνταν κινητικότητα τεθωρακισμένων και αυτοκινούμενων πυροβόλων κατά μήκος των συνόρων, που βομβάρδιζαν τον Λίβανο, ενώ πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν συνοικίες της Βηρυτού.

Στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού, έγιναν τουλάχιστον έξι με εφτά επιθέσεις, ισοπεδώνοντας ολόκληρα κτίρια.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Ein al-Hilweh στην παράκτια πόλη της Σιδώνας στο νότιο Λίβανο, που είναι ο μεγαλύτερος καταυλισμός Παλαιστινίων προσφύγων στη χώρα! Ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών μετά την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό δεν έχει ανακοινωθεί, με το Al Mayadeen να αναφέρει πως τα θύματα είναι τουλάχιστον 5.

Στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τον πολιορκημένο θύλακα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 32 άτομα, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε σήμερα ότι αναχαιτίστηκαν «εχθρικοί στόχοι» πάνω από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, χρησιμοποιώντας ορολογία που παραπέμπει σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ.

 imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων