Εργασιακά

Καταγγελία ΣΕΑΑΝ: Απολύουν πάλι εργαζόμενο επειδή εμφάνισε χρόνια πάθηση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απολύουν πάλι εργαζόμενο επειδή εμφάνισε χρόνια πάθηση (σκλήρυνση κατά πλάκας), ένας τεράστιος όμιλος όπως είναι του Στασινόπουλου (HALCOR – ELVAL), δεν έχει θέση εργασίας για να δουλέψει ο Δημήτρης χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία του και τον απολύει. Ντροπή και πάλι ντροπή!

ZHTAME Ο ΟΜΙΛΟΣ HALCOR – ELVAL

ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ

Ο συνάδελφος Δημήτρης από τη Χαλκίδα έπιασε δουλειά στην ANOXAL του ομίλου HALCOR-ELVAL στα Οινόφυτα Βοιωτίας το Σεπτέμβρη του 2022. Ο συνάδελφος τα κατάφερνε μια χαρά στη δουλειά του μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2023 που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η συγκεκριμένη ασθένεια εκφυλιστικού χαρακτήρα του κεντρικού νευρικού συστήματος, ρίχνει την ανθεκτικότητα του οργανισμού, την επιδεξιότητα στα χέρια, κλπ. Επί της ουσίας όταν προσβάλλεσαι από αυτήν την ασθένεια καθίστασαι πλέον ανάπηρος. Η φύση της ασθένειας επιβάλλει συγκεκριμένους όρους ζωής για να μην χειροτερεύσεις. Για το λόγω αυτό ο Δημήτρης έλαβε ιατρικές οδηγίες ότι δεν πρέπει να σηκώνει βάρη, ότι δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με σκόνη κτλ.

Ο συνάδελφος το Γενάρη του 2024 γνωστοποίησε την ασθένειά του – αναπηρία του στην εταιρεία.

Έκτοτε ξεκίνησαν τα “προβλήματα” με την εταιρεία που επιδίωξε επί της ουσίας να τον οδηγήσει σε παραίτηση και όταν δεν τα κατάφερε να τον κάνει να φύγει μόνος του, τότε τον έδιωξε στις 9/09/24!!!

Ο Δημήτρης παρά την αναπηρία του συνεχίζει να είναι χρήσιμος! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει, να εργάζεται. Σε έναν όμιλο όπως η HALCOR-ELVAL που έχει χιλιάδες εργαζόμενους μπορεί να βρεθεί θέση στην οποία να μπορεί να ανταποκριθεί.

Ζητάμε την επαναφορά του στην εργασία και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να τα καταφέρουμε και μέχρι να τα καταφέρουμε.

Επιτέλους, δεν μπορούμε να δεχτούμε να επικρατήσει η λογική της βαρβαρότητας (όταν αρρωστήσουν τα άλογα τα σκοτώνουμε). Ο Δημήτρης είναι νέος άνθρωπος με όρεξη για ζωή, για δουλειά και για το δικαίωμά του αυτό πρέπει να δώσουμε όλοι την μάχη ώστε να εξασφαλιστεί.

Καλούμε σε αλληλεγγύη τα εργατικά σωματεία της περιοχής για να ξαναγυρίσει στη δουλειά ο Δημήτρης.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν μεγάλες ευθύνες έχοντας διαμορφώσει νομοθετικό πλαίσιο για να επικρατεί κυριολεκτικά ΖΟΥΓΚΑ με θύματα και τους εργαζόμενους ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες.

Να επανέλθει εδώ και τώρα η υποχρέωση των επιχειρήσεων με μεγάλο αριθμό εργαζομένων να υποχρεούνται να έχουν στην εργασία και ένα ποσοστό αναπήρων.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ,

30/09/2,

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977325257, 6972510719

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας